Frågor och svar om gravid

18 Apr 2013, 10:17 192
Tjej, 15 år
Question


jag är 15 år och gravid med mitt ex. vi gjorde slut strax innan jag fick veta att jag väntade barn. det är nu snart 8 månader sen, och nyligen var vi tillsammans igen, (alla 8 månaderna var han dökär i mig) , men han började undvika mig så jag gjorde slut, trodde att han tappat känslorna, och dagen efter jag gjorde slut så kommer han med sugmärken till mödravården. sen dagen efter det har han en ny tjej. jag känner att jag bara vill ta livet av mig och försvinna, jag har blivit så deprimerad att han har ny tjej så dom har fått stoppat två förtidiga förlossningar redan. jag är alltså så stressad så barnet inte mår bra och vill komma ut. jag har sagt till han att jag älskar han men allt jag får till svar är att han har tappat känslorna, och ibland säger han att han har känslor. han och hans tjej har varit tillsammans i två veckor och dom säger att dom älskar varandra redan. jag vet fan inte vad jag ska göra.. varken jag eller bebisen mår bra av all denna jävla skit. jag tror inte någon som inte suttit i samma sits vet hur det känns.

vad fan ska jag göra? jag är så förbannat kär och han bara kastar mig i väggen, vad ska jag göra för att må bättre?

Svar
Amanda Andersson
Nätvandrare, Fryshuset

Hej! 

Svarade precis på samma fråga innan: 
Här kommer mitt svar: 

Jag ber om ursäkt för mitt sena svar, jag har inte hittat sökfunktionen på nya ungdomar.se.

Tack för att du skriver in till oss, det är bra och modigt gjort tycker jag! 

Jag tycker det låter som om du inte mår så bra, att vänta barn kan bara det vara en påfrestning både för kroppen och psyket och jag kan förstå att situationen med ditt ex måste vara jättejobbig. 

Jag måste börja med att säga att jag tycker du verkar vara en väldigt stark människa som trots situationen runt dig orkar du söka hjälp.

Är svårt för mig att svara på vad som är bäst för dig i just din situationen men jag tycker det låter som om du skulle behöva prata med någon om hur du mår. 

Har de några kuratorer på barnavårdscentralen?, Annars så kan du gå till närmaste ungdomsmottagning, där kan du få prata med en kurator och hjälp att hitta annat stöd. 

Har du försökt prata med ditt ex om hur du känner och mår, jag tycker det vore bra om ni båda kan få stöd och hjälp att hantera situationen. 

Hur ditt ex har hanterat situationen tycker jag är väldigt konstigt, ni är två( tre med barnet) i graviditeten och han har som pappa till barnet skyldighet att värna om barnets bästa.

Även om han inte längre skulle ha känslor för dig så är det viktigt att han visar respekt för hur du mår och finns där både för dig och barnet

Om du vill så chattar jag gärna med dig på skype där heter jag: amanda.andersson.fryshuset. 

Ett tips på en bra hemsida är tjejjouren, där finns det information till unga mammor om vad det finns för stöd att få om. 

Ta hand om dig!

Varma Hälsningar

Amanda Andersson 


Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar