user-image
Okänd
Annat ,16 år

Hej. Jag har haft problem sen jag var mindre. Och jag vill helst inte ha ett svar liknande ”Vänd dig till en vuxen” Jag har försökt prata med en vuxen aldrig haft sådan tillit till någon. Jag har bara haft det jobbigt. Svårt att förstå allting vet typ inte vad jag ska göra. Jag undviker det sociala osv. Blir knäckt typ. Sitter hemma varje dag o vet inte vad jag ska göra. Hur ska jag lösa detta? Känner mig inte ens hemma här där jag bor! Vet du på något sätt hur jag ska lösa detta? Fått psykiska påfrestningar. Har tänkt på självmord men aldrig att utföra det aldrig. Har bara tänkt på livet och känns helt värdelöst typ. Har ingen mer än min familj. blir bara jobbigt. Känner mig helt ensam typ. Vet du på något sätt hur jag kan lösa detta? Jag har valt att vara anonym så min ålder är inte det som skrivits! Mår bara dåligt. Har hållt på så i typ 1 år ett par månader.


SVAR

Hej,

Jag förstår att du mår dåligt utifrån ditt mail. Om jag förstår rätt så har du inte den vänkretsen som du önskar att ha eller ett naturligt socialt umgänge. Vad jag undrar är hur du skulle vilja att dina dagar skulle se ut? Vill du skaffa nya vänner eller har du personer runt dig som du skulle vilja utveckla din relation till? Finns det aktiviteter som du intresserar dig för? Ett sätt är ju att hitta ngt som intresserar dig och engagera dig i det. Där kan det både finnas nya bekanta samt att du tillfredsställer ett intresse som du har. Då känner man sig ofta gladare och så kommer man ut och har roligt bland folk. 

Samtidigt skriver du att du blir knäckt utav det sociala.. Vad är det som du upplever som jobbigt? Och vad händer när du känner dig knäckt? Vad är det som utlöser det? 

Hur ser du att ett första steg kan se ut? För att ta sig ur en situation som man inte vill vara i måste man ofta göra ngt nytt och ibland ngt skrämmande. Men frågan här är inte var du inte vill befinna dig, utan hur du vill att din vardag ska se ut. Ha INTE fokuset på hur du inte vill ha det utan på hur du vill ha det! Så.. Min fråga till dig är: hur vill du ha det och vad kan du ta för första steg mot det? 

Ha det bäst och ta dig verkligen en funderare på min fråga. 


//Susanna Visningar : 1076

Senaste frågorna

Se Alla