user-image
Okänd
Kille ,18 år

Hej jag har en kort intervju till dig. Angående ledarskap, motivation och anställningsform. 1. Är du arbetslös eller inte? Om inte, vilken anställningsform har du? Trivs du med den? 2. Vad tycker du kännetecknar en duktig ledare & ett bra ledarskap? Kan du konkreta exempel! Kan du nämna fler exempel? 3. Vad får dig att bli motiverad & varför? Nåt mer? Ytterligare nåt? 4. När blir du omotiverad & varför?


SVAR

Hej!

Oj, jisses! Det var några "rakt på sak" - frågor. :) ska försöka besvara dem så gott jag kan! 

1, just nu är jag mammaledig för en liten tös på 11 veckor. Så mina dagar består utav en busig treåring och en liten bebis. I vanliga fall kör jag eget företag och konsulterar/coachar både privatpersoner och chefer på företag. Jag trivs väldigt bra med att vara egen företagare. Innan dess har jag arbetat i flera år som chef för mindre bolag och bolag med ca 400 anställda. Där lärde jag mig mycket om chefskap samt ledarskap. 

2, Denna fråga är enormt bred och kräver ett VÄLDIGT långt svar. Så jag väljer att ge dig ett kort svar som jag hoppas får dig att fundera lite. :) som chef är det väldigt viktigt att inspirera dina anställda till att följa dig istället för att stå med piska för att tvinga dem åt ett håll. Du ska vara en tydlig kommunikatör så att alla vet vart man är på väg. Du ska kunna lyssna och ge relevant feedback. Ha en ärlig och rak kontakt med alla dina nyckelanställda.  Så länge de vet vad som förväntas av dem kan de göra det som krävs. Lär dina anställda hur du vill att saker och ting ska levereras. Då blir det ingen förvirring i hur deras arbete ska se ut. Ha en vision med företaget och tydliga delmål så att de anställda vet vad som gäller. En otydlig chef kan skapa förvirring och det kan leda till att de anställda drar åt olika håll som i sin tur kan leda till att chefens primära arbete blir att släcka bränder istället för att utveckla företaget så att den följer marknadens krav. Var noga insatt i marknadens krav. En bra omvärldsanalys är ngt som bör vara med när man styr företaget. Osv.. Jisses, svaret blev ngt långt och ändå finns det 1000 saker till! :) 

3, jag blir motiverad utav många olika saker. Det beror på i vilket sammanhang du menar. Företagsmässigt älskar jag utmaningar. Att komma in och hjälpa och utveckla är riktigt roligt! 

4, människor som inte lyssnar och som inte gör sitt bästa. (Företagsammanhang) glidare som är lite lata och hoppas komma undan med det. Det är väldigt frustrerande för en chef när alla inte gör sitt bästa och drar ner stämningen på företaget. 

Hoppas att svaren är i stil med vad du sökte!

Ha det bäst!

Susanna


Visningar : 1034

Senaste frågorna

Se Alla