user-image
Okänd
Kille ,17 år

Hej!! Jag är en kille på 17, snart 18 år. Jag är orolig över min förhud. Jag kan dra tillbaka den både när jag har erektion och när jag inte har det, men det är lite svårare under erektion. När jag inte har rört den så ligger den ca halvvägs över ollonet, ska det vara så? Eller måste man göra något åt det? Eller har jag bara mycket förhud?


SVAR

Hej,

Vid erektion fylls svällkropparna i penis med blod vilket gör att de också växer, sväller och blir hårda. Därför blir det också tightare för förhuden och är orsaken till att det blir lite svårare att dra tillbaka förhuden under erektion.

Det låter fullt naturligt att förhuden är ca halvvägs över ollonet när du har stånd och inget du bör oroa dig för. Vad jag kan utläsa från din fråga har du varken för lite eller för mycket förhud, utan helt normalt.

Det var bra av dig att trots allt höra av dig. Det är bättre att fråga än att gå ovetande. Önskar du även en fysisk undersökning kan du få det på närmsta Ungdomsmottagning, http://www.umo.se/Att-ta-hjalp/Ungdomsmottagning/Hitta-din-mottagning/.

Tänk på att alla ser vi olika ut. Precis som att vissa av oss har krokiga, stora näsor och andra korta, potatisnäsor så är det likadant med våra könsorgan. Vissa är långa, andra korta, smala, grova, sneda, raka med mera. Det är det som gör oss unika!

Mvh Ingrid. 


Visningar : 1905

Senaste frågorna

Se Alla