user-image
Okänd
Tjej ,15 år

Hej, Jag är diagnoserad med depression (inte kronisk) och PTSD, men jag gjorde ett test på internet där man skulle fylla i olika svar på frågor och sedan kom det upp hur mycket ”procent” man hade på typ åtta olika diagnoser, och jag hade typ 90 på borderline. Av den anledningen började jag läsa på en del om borderline och det är helt sjukt många saker som stämmer in, saker jag inte ens funderat eller reflekterat över tidigare. Dessutom är det tydligen vanligt att de med borderline ofta har andra psykiska störningar som t.ex. PTSD eller depression. Ska jag berätta om det här för min psykolog? När jag först kom dit så berättade jag att jag trodde att jag var bipolär, men det sa hon direkt att jag inte var, så jag tror hon kommer säga samma sak om borderline, men det stämmer verkligen asmycket in på mig. Sedan har hon sagt åt mig att inte googla så mycket så jag vet inte om jag ska nämna det eller inte.


SVAR

Hej!

Jag tycker attt man ska kunna prata om allt med sin psykolog och terapeut.

Om du har frågor om saker tycker jag inte att det är fel att du frågar din psykolog om det. Det kan väl aldrig vara fel att vara lite nyfiken på sig själv?

Det är klart om du lägger mer tid på att googla olika sjukdomar än att vistas i friska luften kanske hon har en poäng. Men att vara nyfiket utforskande i sig själv kan enligt mig aldrig vara fel.

Det viktigaste inte kanske inte är svaret på vad du har för diagnos, utan vad du ska ha svaret till!

Människor är alltid mer än sina diagnoser.

Mvh

Uffe


Visningar : 1302

Senaste frågorna

Se Alla