user-image
Okänd
Tjej ,15 år

Hej, Jag är diagnosrad med depression (inte kronisk) och PTSD, men jag gjorde ett test på internet där man skulle fylla i olika svar på frågor och sedan kom det upp hur mycket ”procent” man hade på typ åtta olika diagnoser, och jag hade typ 90 på borderline. Av den anledningen började jag läsa på en del om borderline och det är helt sjukt många saker som stämmer in, saker jag inte ens funderat eller reflekterat över tidigare. Dessutom är det tydligen vanligt att de med borderline ofta har andra psykiska störningar som t.ex. PTSD eller depression. Ska jag berätta om det här för min psykolog? När jag först kom dit så berättade jag att jag trodde att jag var bipolär, men det sa hon direkt att jag inte var, så jag tror hon kommer säga samma sak om borderline, men det stämmer verkligen asmycket in på mig. Sedan har hon sagt åt mig att inte googla så mycket så jag vet inte om jag ska nämna det eller inte.


SVAR

Hej!

90 % är ju ganska högt, så det är såklart mycket möjligt att det kan röra sig om borderline, men man ska ju ta de där testerna med en nypa salt. Din psykolog ska ha bättre sådana tester, som är mer tillförlitliga så jag tycker ni ska göra utredningar om det är det eller inte. Det blir ju lättare att förstå sammanhang och lättare att behandla dig om man faktiskt vet om det är någon diagnos eller inte. Jag vet ju inte hur dina symptom uttrycker sig och vet ingenting om dig, vilket gör att jag inte heller själv kan säga så mycket. Men svar på din fråga, ja jag tycker du ska meddela att du gjort ett test som gav hög resultat och att du ska be psykologen göra en utredning.

Men om du nu är diagnosrad som PTSD och depression så är det nog så, om du gjort utredningar/tester och resultatet visar det. I borderline ska man ju även vara destruktiv, vilket du inte nämnt att du är?

Visningar : 1090

Senaste frågorna

Se Alla