user-image
Okänd
Tjej ,15 år

Hej, Jag är diagnoserad med depression (inte kronisk) och PTSD, men jag gjorde ett test på internet där man skulle fylla i olika svar på frågor och sedan kom det upp hur mycket ”procent” man hade på typ åtta olika diagnoser, och jag hade typ 90 på borderline. Av den anledningen började jag läsa på en del om borderline och det är helt sjukt många saker som stämmer in, saker jag inte ens funderat eller reflekterat över tidigare. Dessutom är det tydligen vanligt att de med borderline ofta har andra psykiska störningar som t.ex. PTSD eller depression. Ska jag berätta om det här för min psykolog? När jag först kom dit så berättade jag att jag trodde att jag var bipolär, men det sa hon direkt att jag inte var, så jag tror hon kommer säga samma sak om borderline, men det stämmer verkligen asmycket in på mig. Sedan har hon sagt åt mig att inte googla så mycket så jag vet inte om jag ska nämna det eller inte.


SVAR


Hej!

Du inte diagnosticera dig via ett test på Internet, men självklart så kan det vara ett sätt att komma fram till vad du lider av. Borderline, Bipolärt syndrom och PTSD kan ha liknande symptom, som t.ex. svängningar i humöret, depression och ångest.

Jag funderar lite över hur din psykolog redan från början kan vara så säker på vad du INTE lider av. Berätta för henne att du vill vara delaktig i din vård och att du vill veta vilka teorier hon har om dig. Egentligen spelar ju inte diagnosen så stor roll, det viktiga är att du får den hjälp som just du behöver, och där kan rätt diagnos vara väldigt viktig.

Sen är det viktigt att komma ihåg att det är svårt att diagnosticera t.ex. Borderline i tonåren, eftersom det händer så mycket både fysiskt och psykiskt. Men hur som helst så har du all rätt att få veta vad din psykolog tänker kring ditt mående.

Lycka till!


Visningar : 710

Senaste frågorna

Se Alla