user-image
Okänd
Tjej ,20 år

Hej! Jag är en kvinna på 20 år. Är det fel med att fortfarande vara sjuk efter 9 år? Jag tar mig upp men faller lika snabbt igen. Har så kraftiga självmordstankar och självskadebeteenden så mina läkare kan inte hantera det riktigt så dom skickar ofta hem mig när jag har varit inlagd. Och jag har försökt med allt! tacksam för svar


SVAR

Hej,

När du skriver sjuk så gissar jag att det handlar om någon form av psykisk ohälsa eftersom du nämner självmordstankar och självskadebeteende? Tyvärr är det så att det kan ta lång tid att återhämta sig när man har mått psykiskt dåligt.

För att kunna sluta skada sig behöver man ofta något annat som hjälper mot ångesten, och detta kan vara svårt att hitta ibland. Det är absolut inte "fel" på dig för att du ännu inte har hittat rätt.

Det jag blir mest orolig över när jag läser är att dina läkare inte kan hantera ditt mående. De om några ska ju hjälpa dig.

Du skriver att du har försökt med allt? Har du fått gå i DBT också? Det brukar kunna hjälpa vid destruktiva beteenden.

Jag är övertygad om att alla kan må bättre och få ett bra liv med rätt stöd och hjälp. Vad som är rätt är olika för olika människor. Det viktiga för dig är att börja fundera på vilka situationer som är riskfyllda för dig, NÄR kommer impulserna att skada dig? Vad är det för typ av händelser som ger dig ångest? Och finns det något som hjälper dig att inte skada dig? När mår du som bäst?

Jag avslutar svaret nu, men om du vill får du gärna maila mig på helena.meyer@fryshuset.se om du vill samtala kring hur du kan må bättre, eller vad det finns för stöd och hjälp att få.

Ta hand om dig!


Visningar : 1339

Senaste frågorna

Se Alla