user-image
Okänd
Tjej ,15 år

Hej, jag är ca 162 cm, 15 år och väger ungefär mellan xx-xx, vi kan säga xx. Är jag underviktig? Mår verkligen dåligt, ibland vill jag vara underviktigt, ibland är mitt mål att gå över 50. De säger att jag är smal, men tror dem inte. Vet inte varför det är så viktigt att vara smal egentligen? Haha dessutom vill jag prata med nån, men vill inte få mina föräldrar inblandade eller läraren eller att någon ska få veta, möjligen min bästa vän, men jag vet inte vem jag ska vända mej till. Skulle kunna berätta hela min historia här men orkar inte skriva mer mår piss, snälla hjälp mej:(


SVAR

Hej!

Dina tankar är så vanliga. Att slitas mellan hur man tycker att man "ska" se ut och ifrågasätta varför egentligen man ska det?
Idag är du väldigt tunn och det är oroande. Du ska inte gå omkring med de här känslorna. Jag tycker att du ska fundera över om du behöver stöd i det här? Bygga upp självkänslan så att du kan stå stark i att väga det som kroppen vill och inte vad du tycker att du borde osv. Prata med tex skolkurator om det behövs.

Du kan alltid ta kontakt med oss på abkontakt.se och chatta eller mail. Vet att tjejzonen och föreningen Tilia också gärna bollar dessa tankar med dig. Kika på respektive hemsida och ta en chattid som passar dig.

Var rädd om dig!

Stor kram, CatherineVisningar : 1116

Senaste frågorna

Se Alla