user-image
Okänd
Tjej ,14 år

Hej du! Jag är en tjej som är, sakta men säkert, påväg ut från en depression, som ledde till att jag har magkatarr. Min fråga är, hur hårt bör jag träna? eller är det farligt att träna med magkatarr? Och om du har något tips för hur man tränar magen och ryggen samt hur man stretchar de muskelgrupperna? tack!


SVAR

Hej!

Jag har tyvärr ingen direkt erfarenhet av träning och magkatarr i kombination. Börjar du åtminstone få bukt med din magkatarr, eller?

Hittade precis detta på netdoktor.se (länk):

"Rör på dig. Motion har visat sig ha en positiv effekt och kan lindra magkatarr."

Även om ovanstående ger dig grönt ljus att träna trots din magkatarr så tycker jag ändå att du ska ta det lite lugnt - åtminstone i början. Ha alltid som regel att skynda långsamt, så du och din kropp hinner känna efter ordentligt. Men som sagt, motion tycks ju snarare ha en positiv effekt på magkatarr, så ut och rör på dig du!

När det gäller hur du ska träna så beror det ju lite på, men jag tycker absolut att du ska satsa på helheten. Speciellt om du vill få positiva hälsoeffekter - såväl fysiskt som psykiskt. Jag skulle därför råda dig att involvera hela kroppen - inte bara mage och rygg. Men om du ändå bara är intresserad av specifika styrkeövningar så tycker jag styrkeprogrammet.se (länk) är en sida värd att besöka. 

Kram, Louise


Visningar : 1545

Senaste frågorna

Se Alla