user-image
Okänd
Tjej ,21 år

Hej Jag skriver ett projektarbete om Jesus. Jag kan inte komma igång. Jag vet inte vad jag ska skriva om. projektarbetet ska omfatta 6-10 sidor. Jag tänkte skriva om hans liv och lära men det är svårt att komma igång. Kan du hjälpa mig?


SVAR

Hej!

Vad spännande att du skall skriva om Jesus! Är det du själv som valt att göra det eller är det ett ämne din lärare bestämt?  Jag vet ju inte alls  vad du vet om eller tror och tänker om Jesus. Jag tänker att det vore en ganska bra utgångspunkt: din personliga bild, och vad som får dig att tycka så.

Människor har ju så förfärligt många olika uppfattningar om Jesus; en del tror han är Gud, eller Guds son, andra att han är en profet, vissa att han  är en god man som hade mycket kloka saker att säga, andra att han försökte göra uppror men misslyckades. Vad tror du?  Och varför tror du det?  För att det står i Bibeln?  För att det finns andra historiska skrifter som nämner honom?  För att dina föräldrar berättat för dig?  för att skolan eller kyrkan sagt så?  för att du haft någon egen upplevelse som påverkat dig?

I de fyra evangelierna i Bibeln finns ju Jesus liv beskrivet av fyra olika personer.  Det stämmer inte alltid överens (de kommer ihåg lite olika) men på det stora hela får man en ganska bra beskrivning av hans liv och verk. Markusevangeliet brukar anses vara det mest "lätt-tillgängliga" om du vill läsa själva bibeltexten men det finns också olika böcker där berättelsen presenteras, tex "Bibeln från början till slut", eller "Mästaren och de fyra skrivarna". 

Ett förslag är att du börjar läsa och skriver ned sådant som du tycker är intressant; bra, vettigt, spännande eller dåligt, obegripligt eller konstigt, så har du efter en stund ganska mycket att fortsätta skriva om.......:-) 

Lycka till!

KarinVisningar : 1084

Senaste frågorna

Se Alla