user-image
Okänd
Tjej ,17 år

Hej det är så att jag är lite orolig för jag har typ bruna flytningar, luktar inget speciellt. Jag har nyss börjat äta ppiller, började nyss på andra raden på min första karta och jag äter prionella 28. Hade mens i tre dagar, vilket jag inte brukar ha men har hört att mensen blir mindre och efter mensen fick jag som bruna flytningar och då tänkte jag att det var flytningar blandat på blod men har nu haft det i sex dagar efter mensen. Jag hade oskyddat sex samma dag som mensen slutat. Och känner inte för att ha sex när jag har det, känns äckligt. Vad kan det vara för något? Och om det inte är något farligt, kommer jag alltid att ha det eller kommer det gå över? Snälla hjälp mig är sjukt orolig på va det kan vara eftersom jag aldrig haft så förut och vill inte berätta för mina föräldrar eller gå till någon barnmorska


SVAR

Hej,

När du börjar med p-piller är det vanligt att mensen inte riktigt blir som den brukar under de första månaderna eftersom det tar ett tag för kroppen att anpassa sig till hormonerna som p-pillrena innehåller. Olika individer reagerar på olika sätt. Vissa kan ha konstant mens under de tre första månaderna och andra kanske inte får någon mens alls. Efter några månader ska dock kroppen ha anpassat sig, men om den oregelbundna menstruationen fortsätter därefter bör du kontakta närmsta Ungdomsmottagning.

Har du endast småblödningar och inte byter trosskydd/binda så ofta kan de bruna flytningar som du skriver vara blod. Även fast de fortsatt under 6 dagar, kan det vara som jag förklarat ovan att mensen din blir oregelbunden och forsätter under längre tid än vad den tidigare gjort på grund av p-pillrena.

Är du trots allt orolig råder jag dig att ta kontakt med närmsta Ungdomsmottagning som du hittar här, http://www.umo.se/Att-ta-hjalp/Ungdomsmottagning/Hitta-din-mottagning/. Även om du inte önskar möta någon barnmorska kan du genom att göra det få lugnat din oro.

Håller tummarna för att det löser sig och att p-pillrena fungerar för dig. Glöm heller inte att i framtiden alltid använda kondom för att även skydda dig mot könsjukdomar.

Mvh Ingrid.


Visningar : 1231

Senaste frågorna

Se Alla