user-image
Okänd
Kille ,18 år

hej har under en längre tid fått irriterad hud på ollonet vid oskyddat sex med min flickvän då det kliar och är rött, samt lite hud flagning . Kan det va någon könssjukdom eller kan det bero på att man har sex för mycket på en dag?


SVAR

Hej,

Det är ganska vanligt att ollonet blir irriterat efter oskyddat sex på grund av de bakterier och svampar som naturligt finns inne i tjejens slidan. Du kan testa med att tvätta av dig efter samlag med din flickvän. Eftersom du även beskriver hudflagning kan du eventuellt även smörja in den del av din penis som är irriterat med olivolja eller barnolja.

Är det så att du tvättar din penis med tvål kan också det orsaka torr hud. Råder dig därför att isåfall sluta med det och endast tvätta den med ljummet vatten.

Det kan också vara så som du uttrycker att du och din flickvän har mycket sex, vilket kan ha orsakat den irriterade huden på ollonet. Din flickvän kan dessutom vara för torr när ni har sex, vilket kan skapa en friktion som orsakar dina problem. Är det så att din flickvän inte lubricierar tillräckligt (alltså blir tillräckligt våt) kan ni använda er av glidmedel.

Eftersom du uttrycker att irritationen endast uppstår efter sex med din flickvän, även om det är oskyddat, låter det inte som någon könssjukdom. Känner du inte igen dig i något av det ovanstående eller om du försökt testa några av tipsen utan framgång råder jag dig att ta dig till närmsta Ungdomsmottagning för en fysisk undersökning. Du hittar din närmsta Ungdomsmottagning här, http://www.umo.se/Att-ta-hjalp/Ungdomsmottagning/Hitta-din-mottagning/.

Jag hoppas det löser sig för dig och din flickvän, så ni kan fortsätta ha mycket sex!

Mvh Ingrid.


Visningar : 2251

Senaste frågorna

Se Alla