user-image
Okänd
Tjej ,17 år

Hej! För ungefär exakt 3 år sedan upplevde jag något jag själv tyckte var hemskt. Det var på en fest allt hände, alkohol var då inblandat. Jag hade väldigt roligt och det var bara min kompisar från skolan på den här festen på så sett var det roligt. Men så hände det, en killkompis drar med mig till sovrummet och jag tänker inte så mycket på det utan vi börjar väl pussas lite. Men sen känner jag bara nej vad gör jag och bestämmer mig för att gå, han drar då tillbaka mig mot honom och ber mig stanna. Aja tänkte jag.. visst visst en puss hit eller dit. Men sedan fortsätter det och han vill att vi ska ha sex, han börjar ta på mig. Jag säger nej jag vill inte. Men utan att han bryr sig, då vänder jag mig om och säger att jag inte vill igen ,men han fortsätter. Ja och så hände det, jag ångrar än idag att jag inte sa åt flera gånger eller gjorde något annat åt det. Men jag var så svag och med alkohol i kroppen gjorde det inte lättare. Snart visste hela skolan detta och kläckte ur sig det ena och de andra åt mig. Just då hade jag knappt vännerna som stötta mig. Jag kände/känner mig så äcklig och förnedrad. Det värsta är nog att han aldrig fick veta hur ont det gjorde inom mig, eftersom han än idag kan skriva till mig på sms/Fb och vilja träffas. Problemet är ju att vi har gemensamma vänner så vi kan än idag träffas på samma fester och han försöker gång på gång att få med mig någon stans. Jag mår än idag dåligt över det här, det känns som allt var mitt fel som att det skulle vara fel att skylla på honom, jag skulle nog gjort mer.. Jag tappade även hela min bra självkänsla när allt hände och än idag är den så dåligt, att jag vet inte vart jag ska ta vägen. Vill verkligen få ett stop på det hela, vad ska jag göra? ( Jag har aldrig riktigt berättat om händelsen till någon)


SVAR

Hej vännen,

Det är bra att du tar ett första steg för att bearbeta det jobbiga som hände. Jag vill börja med att säga att ett nej är alltid ett NEJ, oavsett omständigheter. Att ni träffas titt som tätt gör det hela inte lättare och det är nog något som du borde se över om man kanske kan undvika tills du känner dig starkare för att verkligen ta tag i det som hänt. Jag tycker verkligen att du borde berätta för någon vuxen som du känner tillit till, som antingen kan hjälpa dig vidare till rätt person eller själv kan hjälpa dig att hantera det som hänt. 

Inget utav det som inträffat är på något sätt ditt fel. Verkligen inte alls!! Ta till dig det. Lova.. 

Den här frågan är så stor med många olika faktorer att jag inte kan ta det via ett skrivet svar och rekommenderar dig verkligen att hitta någon att prata med. Om det är dina föräldrar eller skolkurratorn eller skolsystern eller någon annan. 

Men det jag vill säga är att det är dina vänner som hanterar detta fel, det är killen som agerade fel och det är de som pratar illa som agerar fel! Det gör mig ruskigt  arg bara att tänka på det! Att de inte vet hela sanningen ger dem inte rätten att prata illa om dig. Även om du skulle velat ha sex med honom angår det ingen förutom er två.  

Snälla ta kontakt med någon som är vuxen och berätta om detta. Lätta på ditt hjärta och låt stenen falla. 

Kanske kan kvinnofridslinjen vara något att kontakta? tel: 020-50 50 50

Jag önskar att jag kunde hjälpa dig mer, men är själv inte så insatt i vilket stöd som finns där ute. Prova ovanstående om du känner att du inte vill prata med någon "live". De kan säkerligen ge dig tips och råd. 

Stor kram till dig! 

Susanna 


Visningar : 1510

Senaste frågorna

Se Alla