user-image
Okänd
Kille ,13 år

Hej! Ehm jag är 13 år, och jag har aldrig hånglat.. Mina kompisar retar mig för detta, eftersom att jag sa att jag inte gjort det till dom. Jag trodde inte det var en stor grej. Hur ska jag få dom att sluta..? Dom gör så att jag får lågt självförtroende och dessutom har dom spridit detta, så att alla tjejer vet om det.. Så ingen är intresserad av mig. Dom tror typ att jag är värsta tönten på grund Av detta, och det känns som om jag aldrig kommer få chansen att hångla med någon, eller ingå ett förhållande med nån. Hur ska jag göra för att få en flickvän på grund av detta?


SVAR

Hej!

Ingen har ju rätt att håna, reta eller kränka dig för det naturligtvis. Vi alla är olika, vi gillar olika saker, vi utvecklas olika snabbt i både känslor och rent kroppsligt. Vi alla har olika svårt för saker tex det sociala eller med närhet. Att jämföra sig med andra är det sämsta man kan göra. Man är ingen "tönt" bara för att man inte hånglat med tjejer. Den dagen du känner dig redo för att hångla och också hittar den rätta tjejen, det är då det kan bli aktuellt. Allt annat än det vore oerhört orimligt och dumt.

Jag tänker såhär, är de verkligen dina vänner när de beter sig såhär mot dig? Riktiga vänner tar hand om en, accepterar en för att man inte hånglat osv. Kanske man ska börja fundera på den frågan och kanske försöka hitta andra i sin närhet som ger positiv energi och stämning istället för tvärtom. Sen kan det ju alltid såklart vara bra om de fick reda på dina känslor/tankar kring hur du upplever situationen. Detta har ju mer eller mindre blivit ett ryktesspridning kring de andra, vilket är helt oacceptabelt. 

När jag var 13 år hade jag inte ens tankar på att hångla, samhället har förändrats och nu enligt normen ska man nästan redan ha haft sex vid den åldern, vilket är helt sjukt! Gå alltid din egen väg, gör aldrig något mot din vilja för andras skull, när du är redo för allt det där kan du göra det. Men aldrig innan. Men åter igen, jämför dig aldrig med andra på det där sättet. Förhållanden är inget man får bara för att man når en viss ålder, det handlar om mognad, hitta rätt flick/pojkvän och massa annat. Stressa inte, för dina chanser kommer framöver! Enligt mig är det heller ingen stor grej att aldrig ha hånglat vid 13 års ålder.

Som svar på frågan hur man ska göra för att få dem att sluta är lite olika. Man kan testat med att säga det till dem hur du upplever det hela, man kan välja att bryta kontakten med dem, man kan markera att man inte accepterar deras beteende och man kan även vända sig till någon vuxen på skolan, tex en lärare vilket jag tycker du ska göra. Man kan försöka hitta någon annan elev i skolan som kan hjälpa dig att få dem att sluta.


Visningar : 1572

Senaste frågorna

Se Alla