user-image
Okänd
Tjej ,15 år

Hej Susanna! Jag ska börja 1an i gymnasiet i höst och skulle vilja ändra på mej själv över sommaren (det låter rätt så klyschigt, jag vet). Jag har inte världens dåligaste självförtroende, men det är inte särskilt bra heller. Jag är väldigt tyst och gillar inte att vara i centrum, även om det är kul ibland. Har jättesvårt att prata inför andra och med de som är över min ”popularitetsnivå” (jag är väl nånstans i mellanskiktet och syns inte så mycket). Jag gör bort mig hela tiden, gör lite knäppa grejer och så och förut brukade jag vara en riktig besserwisser i skolan, så jag tror att jag fortfarande har tönt-stämpeln i pannan… Det är jättejobbigt! Har svårt att prata med killar också. Vad kan jag göra i sommar för att komma till gymnasiet som mindre rädd och mer social? Avskyr att gömma mig så mycket som jag gör, för jag vill vara annorlunda, men inte på det här sättet.


SVAR

Hej på dig!

Det viktigaste i det här är att du inte tappar bort dig själv! När man försöker vara ngt man inte är, så kan det vara lätt att tappa fotfästet och inte riktigt veta vem man är i sammanhanget. 

Så vad menar jag med ovanstående? :) Jo, försök att hitta likasinnade, folk som du trivs med och där "gör dig ett namn", så att säga. Strunta i allt vad populära klickar heter.. Det kommer att förändras otroligt mkt när man kommer från gymnasiet. Det viktigaste är att du känner dig bekväm, då kommer du att kunna slappna av och komma ur ditt skal. När man känner att man vågar sticka ut lite, med egna tankar och en egen röst, kommer man naturligt att våga höras och synas mer och mer. 

Det är svårt att kasta sig ut och förändras helt över en sommar. Men öva på att prata med folk som du inte känner, men tycker verkar trevliga. Ju mer man övar på det, ju mindre blyg kommer du att vara. 

Lycka till!

Susanna


Visningar : 1263

Senaste frågorna

Se Alla