user-image
Okänd
Tjej ,13 år

Hej, för några år sedan dog min pappa och då låvade jag mig själv att alldrig mer gråta! Detta har varigt svårt och det har hänt väldigt många hemska grejer men jag har hållt inne min gråt och låtsas vara stark men jag kan inte råför att gråta på nätterna, så därför undrar jag, är det okej att gråta inför någon?


SVAR

Känslor är inget man ska trycka bort sig ifrån, alla gråter, alla känner sorg, alla blir frustrerade. Det är det som är en del av att vara människa, att ha känslor inför sig själv, andra eller inför något. Livet skulle vara enormt tråkigt om vi gick runt och bara hade en enda känsla dygnet runt i hela sitt liv. Livet går i en berg och dalbana, ibland är hela livet perfekt, ibland vill man inte ens gå upp ifrån sin säng.

Sorg inför en nära om dött är något man måste ha, men alla har sitt eget sätt att sörja på. Några kanske väljer att skriva en bok om sin relation med personen som dött, andra väljer att endast snacka med nära om personen. Din fråga blir ett självklart ja, det är viktigt att sörja för att sedan kunna börja om på nytt och lämna lite av det gamla. Jag tycker inte du ska ens behöva tänka denna tanke om att inte ha känslor inför din far. Tänk om din far fick veta att du inte ens tillåter dig själv att sörja honom, han skulle nog bli sårad och börja fundera på om han ens var viktig i ditt liv, detta gäller även om det är någon annan det handlar om.

Du vinner inte ett dugg på att förneka eller trycka undan dina känslor.


Visningar : 1267

Senaste frågorna

Se Alla