user-image
Okänd
Tjej ,18 år

Man kan alltså inte få barn via det sättet jag frågade den personen som svarade. Men jag undrar, hur vet man om man har herpes osv om man sugit av någon? Och hur stor är risken att man får mun herpes av att Inte använda kondom under avsugningen?


SVAR

Hej,

Bra att du frågar igen, när du kände att det dök upp fler frågor kring detta.

Det är inte alltid att symtomen för herpes visar sig direkt, men ofta kan det börja klia och svida. Därefter kan det dyka upp blåsor som spricker och orsakar sår. 

För det första så måste den du suger av ha herpes på penis för att du ska kunna bli smittad. Har personen det är risken stor att du blir smittad. Är dessutom inte alltid så att individen själv vet om att hen har virus, eftersom inga symtom kanske dykt upp än. Därför råder jag dig att alltid använda kondom även vid oralsex, framförallt vid tillfälliga sexuella kontakter. En del könssjukdomar, bland annat herpes, är virus som du aldrig kan bli av med även om symtomen kan komma och gå. 

Kommer du på fler frågor om detta är du välkommen att maila mig på fragelada@sexperten.nu. På min blogg kan du även hitta flera inlägg om de vanligaste könssjukdomarna, http://www.sexperten.nu/konssjukdomar/.

Mvh Ingrid.


Visningar : 1433

Senaste frågorna

Se Alla