user-image
Okänd
Tjej ,14 år

Hej, jag har varit tillsammans med min kille nått år nu och nu vill vi ligga! Han har gjort de 4 gånger förut, men de blir första gånger för mig! Jag undrar, måste det göra ont först gången?? han säger att han är rädd att spräcka mig, e de farligt? vad händer då? Läker det?


SVAR

Hej,

Eftersom du är under 15 år måste jag först råda dig att vänta med att ha sex om din pojkvän är över 15 år. Detta eftersom det finns en lag som förbjuder de över 15 år att ha sex med de under 15 år, även om det finns undantag. Du kan läsa kort om lagen via denna länk: http://www.umo.se/Sex/Aldersgrans-for-sex/.

Kan nu svara på din fråga och förklara att det måste inte göra ont eller blöda första gången. Du kanske har hört talas om mödomshinnan? Ska börja med att säga att det är en myt, mödomshinnan finns inte. På senare år har man börjat använda sig av ordet slidkrans istället, som är som en krans runt slidöppningen. Du kan läsa mer om den på min blogg via följande länkar, http://www.sexperten.nu/uncategorized/modomshinnan/ och http://www.sexperten.nu/uncategorized/ny-kunskap/.

Om ni är försiktiga genom att se till att du är riktigt våt och avslappnad, kommer han inte spräcka dig så att det börjar blöda och gör ont. Det handlar om att lyssna på sin kropp och säga till om det gör ont eller känns obekvämt. Har du svårt att bli tillräckligt våt kan ni använda er av glidmedel. Precis som att vissa killar har stora, långa och grova penisar och andra små, korta och smala penisar, är också tjejer olika. Vissa är trängre än andra vid slidöppningen beroende på hur slidkransen ser ut.

Kom ihåg att känna efter vad som känns rätt för dig och kommunicera med din pojkvän om det gör ont.

Mvh Ingrid.


Visningar : 1955

Senaste frågorna

Se Alla