user-image
Okänd
Tjej ,16 år

HJÄLP! MOBBAREN FÖLJER EFTER MIG! Hej Sara! Jag har varit mobbad i klassen sedan 2 år tillbaka och det har varit riktigt tufft. Har inte velat gå till skolan, suttit på toaletten och ätit min lunch samt gråtit mig till sömns om kvällarna. Har haft ett helvete rent ut sagt. Och ingenting hade jag gjort heller kom vi fram till efter X antal samtal med de ”värsta” mobbarna som liksom triggade igång alla andra. Nu ska jag äntligen börja gymnasiet och det känns som en enorm lättnad, eller ja, KÄNDES. Jag valde den nya skolan (som förövrigt ligger i en helt annan stad) för att jag visste att ingen skulle gå där från min klass. Men för bara någon vecka sedan fick jag reda på att en av ”värstingarna” också ska gå där till hösten. Hon hade gjort ett omval efter att hon hört vilken skola jag valt och valt samma som mig. Och inte bara det, samma LINJE också!! Skolan är väldigt liten och vi har bara en klass på just den linjen. Det betyder att jag måste gå i samma klass som henne i 3 år till och jag orkar inte mer! Hon kommer att berätta för alla andra om vad som har hänt och göra precis samma som innan, vända dem mot mig. Jag är förbannad, förtvivlad och rädd, och jag vet inte vad jag ska ta mig till. Jag kan ju inte be skolan att inte ta in henne, det vore ju fel av mig. Men jag vill heller inte att hon ska gå där. Om hon bara vill kan hon göra även gymnasiet till en mardröm för mig. Vad ska jag göra?


SVAR

Hej!

Jag ber om ursäkt att du har fått vänta på svar från mig.

Jag förstår din situation och din oro, att du hade hoppats på en nystart i den nya skolan och att du nu är rädd att det inte blir så. Jag tror att det kan vara klokt av dig att prata med en lärare om det här ganska fort (om du inte redan har gjort det) nu i början av terminen. Det är skolans ansvar att se till att elever inte blir mobbade och om du säger till tidigt så har de lättare att påverka situationen och att hjälpa dig. 

Sen tror jag inte att det kommer vara lika lätt för den här tjejen att bara vända en hel klass emot dig på det sätt du beskriver, men såklart vet du ju bäst. Det jag menar är ju att du faktiskt visst har en chans att visa vem du är för de nya klasskamraterna och det är inte alls säkert att alla kommer att tro på det hon säger.

Om du sedan känner att situationen blir dålig och att du mår sämre och känner dig mobbad och trakasserad, stå på dig och se till att du får den hjälp du har RÄTT till. Det är lärarnas och skolans ansvar att agera om det uppstår mobbning och trakasserier är olagligt.

Du har rätt att få må bra i din nya skola och att inte bli utsatt för mobbning!

Jag önskar dig all lycka till och du får gärna höra av dig och berätta hur det går!

Hälsningar

Sara
Visningar : 1088

Senaste frågorna

Se Alla