user-image
Okänd
Tjej ,16 år

Jag har börjat träna på gym sen nyår, vilket är en bra förändring för mig! Jag skullr vilja se lite mer resultat på mig och skulle vilja ha smalare lår, främst insidan, plattare mage och finare rumpa. Jag är väldigt bref över höfter/rumpa/lår så det vill jag ändra på! Jag vet att jag kan bara jag vet HUR jag ska göra. Sen med kosten, hur ska jag äta? Funkar det att räkna kalorier? Jag tvingas att äta skolmaten till lunch 5x i veckan.. Tack på förhand!


SVAR

Hej!

Jättekul att du har börjat att träna och trivs med den förändringen! Att punktmarkera vissa kroppsdelar kan emellertid vara lite knepigt beroende på vad man vill uppnå. Det är istället bättre att träna allsidigt för bästa effekt, tycker jag. Sedan måste du tänka på att du är i en ålder då höfter/rumpa/lår ofta blir bredare på grund av den kroppsliga utvecklingen. Det är en  helt naturlig utveckling hos oss tjejer.

Att du är målmedveten är bra. Allt går, om man bara vill! Mitt tips är att du tar kontakt med någon av de personliga tränarna på ditt gym. Prata med dessa om ett träningsupplägg som passar dig och det du vill uppnå med din träning. Du kan med personliga tränare också ta upp kosten, då vissa är utbildade kostrådgivare. Men annars vad gäller kosten så tycker jag själv att det bara är jobbigt att räkna kalorier. Det är då bättre att från början tänka på vad man stoppar i sig. Så länge som det är förhållandevis nyttiga saker behöver man sällan oroa sig så mycket om kalorier. Tänk bara på att äta så regelbundet, varierat och nyttigt som möjligt. Försök att undvika sockerbomber. 

Kram, Louise


Visningar : 953

Senaste frågorna

Se Alla