user-image
Okänd
Tjej ,16 år

Jag saknar en vän som har flyttat. Hon var den enda som jag litat på och som har kommit mig nära (har svårt att öppna mig för folk pga. mitt förflutna). Är rädd att jag kommer att bli deprimerad och börja skada mig igen nu när hon inte finns kvar. Det finns inget sätt som vi kan fortsätta ha kontakten på. Vet inte hur jag ska överleva, men vill inte gå sönder så mycket igen (blev deprimerad och mådde väldigt dåligt under ett års tid då en annan person som betydde mycket för mig försvann). Vill undvika att må så dåligt igen, men samtidigt känns det som om jag inte förtjänar att må bra, som om det visar att den här vännen betydde så lite att det var lätt att gå vidare, om du förstår vad jag menar? Om jag mår skit igen så ser alla att hon betyder jättemycket för mig, men samtidigt vill jag ju inte må dåligt, för hon kommer ju inte tillbaks för det… hjälp?


SVAR

Hej,

Det är ju inte alltid helt lätt att veta hur vi ska hantera olika saker. Å ena sidan vill vi inte må dåligt, men det kan vara läskigt att må "för" bra också.

Det är en sak att förlora någon man tycker om, det gör ont och man har rätt att vara ledsen och arg. Men det finns inget som säger att man måste må dåligt över det hela tiden, eller att man är en sämre människa, eller inte älskade den personen tillräckligt mycket för att man är glad ibland.

Du förtjänar absolut att må bra, inte trots att du förlorat någon, utan just därför. Det betyder inte att din vän inte var viktig för dig.

Jag är säker på att din vän vill att du får må bra i fortsättningen, och att du inte tyckte mindre om henne för det.

Ta hand om dig!


Visningar : 1106

Senaste frågorna

Se Alla