user-image
Okänd
Tjej ,13 år

Hej! Jag har varit ihop med min pojkvän i nästan 2 månader och jag tror att min pojkvän vill ha sex med mig men jag vet inte om vi är för unga? Och, jag har ingen aning hur man gör det :( Jag vet att sex är ”skönt” (såklart) men jag vågar typ inte, men jag vill! Jag är jätteblyg och blir lätt nervös, jag vill gärna ha sex med honom men jag vet inte ens hur jag gör honom upphetsad (alltså göra honom kåt eller nåt) Frågan är: 1. Vad är det för åldersgräns, måste man vara äldre än 15 för att ha sex? 2. HUR har man sex? 3. Hur kan jag göra honom upphetsad, kåt eller något sånt? 4. Hur kan jag få min pojkvän att erkänna att han vill ha sex, jag vågar liksom inte bara fråga honom ”vill du ha sex” för det blir nog ganska pinsamt! Kan man inte bara typ försöka få honom att erkänna? Snälla, skulle bli jätteglad om du svarade!


SVAR

Hej,

Det är modigt av dig att skriva och fråga först, så att du inte kastar dig in i något som du sedan eventuellt ångrar eller mår dåligt av. 

Gällande din första fråga, så är det vid 15-årsålder man blir byxmyndig och därmed får börja ha sex. Det man då talar om är den lag som säger att ingen över 15 år får ha sex med någon under 15 år. Du kan läsa mer om lagen här, http://www.umo.se/Sex/Aldersgrans-for-sex/. Därför råder jag dig att vara försiktig och fundera en extra gång om du är redo, framförallt om din pojkvän är över 15 år. Även om lagen främst är till för att skydda unga individer mot att bli sexuellt utnyttjade.

Nästa fråga du ställer om hur man har sex är väldigt individuellt. För vissa innebär sex endast penis i slida, alltså penetrerande sex. Medans det finns många olika typer av sex utöver det, så som smeksex, analsex, oralsex med mera. Det handlar helt enkelt om att lära känna varandras kroppar för att se vad den andra gillar och blir upphetsad av. Det kan även vara bra att ha haft sex med sig själv (onanera) innan man har det med någon annan, eftersom man genom onani lär känna den egna kroppen och vad man njuter av. Du kan även läsa mer om vad sex är och hur man har det på min hemsida, http://www.sexperten.nu/vad-ar/sex/.

Din tredje fråga kan kopplas till det jag svarade på ovanstående fråga. Nämligen att det handlar om att lära känna varandras kroppar för att ta reda på vad som gör just din pojkvän kåt och upphetsad. Det är otroligt olika vad vi njuter av; vissa blir kåta av tanken på sex, andra kanske blir kåta av lite snuskigt prat medans någon annan behöver något visuellt (t ex porr) för att bli upphetsade. Det är viktigt att kommunicera under sex, genom att fråga varandra vad man tycker är skönt och testa sig fram för att se vad som gör den andra personen kåt. 

Slutligen, din sista fråga så verkar det som om du är osäker på om din pojkvän vill ha sex eller inte. Jag vet inte hur långt ni har gått innan, men det du kan välja att göra är att eventuellt pröva dig fram när ni kysser varandra och hånglar för att se hur han reagerar om du blir mer närgången. Sedan gäller det även här att kommunicera, kan kännas pinsamt men man måste våga fråga för att kunna få något svar. Det blir också mindre missförstånd via kommunikation, vilket resulterar i mer glada miner och ingen ånger efteråt.

Mvh Ingrid.


Visningar : 1746

Senaste frågorna

Se Alla