user-image
Okänd
Tjej ,13 år

Tjaba! Det är kanske låter som en jättedum fråga men, hur vet jag att min pojkvän runkar? Alltså, det var några i klassen som sa att olika personer runkade och de sa att min pojkvän gjorde det, så min kompis frågade honom och han sa nej. MEN, jag har hört att typ ALLA killar runkar? Så borde inte han också runka då? Finns det något ”tecken” på att han gör det? T ex att han kanske får stånd av att kramas, gillar inte att prata om sådant, etc? Tacksam för svar!


SVAR

Hej,

Det är absolut ingen dum fråga, finns inga dumma frågor. Det är viktigt att vara nyfiken här i livet, annars lär man sig aldrig något nytt.

Jag kan tyvärr inte svara på om din pojkvän runkar eller inte, då det inte är något man kan se eller märka på en person. Ett eventuellt tecken på att någon onanerar kan vara att personen tar långa duschar, låser sin sovrumsdörr eller liknande. Just för att det kanske är lite pinsamt och inget man vill att någon ska ertappa en med. Även fast onani är fullt naturligt och en del i att utvecklas sexuellt som individ. Onani kan vara viktigt både för att lära känna den egna kroppen och även för att bli mer bekväm med sig själv. 

Det talas oftare om, både i media och i övriga samhället, att killar runkar. Det är dock inte så att ALLA killar onanerar och det är absolut inte ovanligt att tjejer också onanerar, även om det talas mer sällan om det. Det finns inget som skiljer könen åt när det kommer till nyfikenhet inför den egna kroppen och sex, vilket onani är ett uttryck för. 

Onani resulterar inte i att man blir kåt lättare, så du kan alltså inte se på din kille om han runkar genom att han får stånd av att ni kramas. Det kan endast vara så att någon som onanerar oftare har en större sexlust och blir kåt oftare än någon som inte onanerar lika mycket. 

Tyvärr är det vanligt att skämmas för att man onanerar, då det inte är något som det pratas öppet om. Många vill hålla det privat och känner att det är inget som någon annan har att göra med, andra pratar öppet med sina vänner om hur skönt det var när personen senast onanerade. Det är olika vad man känner sig bekväm med. Jag råder dig istället att fråga din pojkvän när ni är ensamma, så kanske han berättar om han runkar eller inte om han känner sig bekväm med det. 

Jag vet inte om du är orolig inför att din pojkvän eventuellt runkar. Därför vill jag poängtera att onani inte har något med ens kärlek till sin partner att göra, utan att det handlar om den egna individens upplevelse och utforskning av sin kropp. Onani är som sagt ett verktyg för att ta reda på vad man njuter sexuellt av, vilket kan ge en positiv inverkan på samlivet ihop med en partner.

Mvh Ingrid.


Visningar : 5176

Senaste frågorna

Se Alla