user-image
Okänd
Tjej ,13 år

Hejsan! För några dagar sedan fick jag veta vad ”onani” var. Jag visste lite vad det var men inte så jättemycket. Några killar i min klass sa det till mig, och när jag frågade de vad det var så skrattade de bara. Jag frågade min bästis (som var precis bredvid) om hon visste vad det var. Tydligen så visste alla i klassen vad ”onani” var, UTAN JAG. Är jag onormal? Borde en 13 åring veta vad det är? Låter kanske inte som en jätteviktig fråga men jag känner mig nästan mobbad av det här. Flera skrattade när jag sa att jag inte visste vad det var. Jag fattar inte hur de vet vad det är, vi har aldrig pratat om det i skolan eller så.


SVAR

Hej,

Du är absolut inte onormal. Det finns inget som man "borde" veta, oavsett ålder, när det gäller sex och relationer, utan det kan vara väldigt individuellt. Det ligger dessutom hos din omgivning, så som skolan och dina föräldrar, att lära dig om sex och relationer. Har man aldrig hört ett ord tidigare eller kanske inte fått frågat om det, är det absolut inget konstigt att inte veta vad det betyder. Tycker du var modig som faktiskt frågade vad onani betyder när du kände dig osäker på det. 

Det kan vara så att dina klasskompisar hade hört ordet tidigare eller tagit reda på vad det betyder. Kan även vara så att då en del i klassen sa att de visste vad onani betyder, vågade resterande inte erkänna att dom inte visste och spelade istället med. Jag förstår att det kändes jobbigt att de skrattade åt dig, men jag anser att du var modig och mogen som vågade erkänna att du faktiskt inte visste utan frågade om ordets betydelse. 

Det är viktigt att vara nyfiken här i livet, annars lär man sig aldrig något nytt och utvecklas därmed inte. Vill även tillägga att ingen fråga är viktigare än den andra, utan alla frågor är viktiga och har rätt att ställas. Tveka därför aldrig inför att fråga något.

Mvh Ingrid.


Visningar : 1640

Senaste frågorna

Se Alla