user-image
Okänd
Tjej ,12 år

jo jag har anke och vill bli av med det men det finns så många medel och jag vet inte vilket jag ska ta. sen jag är tjock och jag tycker inte om mig själv men hur ska jag göra för att bli smal.


SVAR

Hej,

Tack för din fråga. 

Det bästa att göra gällande aknen är att gå antingen till Apoteket och rådfråga eller om den är illa så kan man få behandling via en läkare. De kan skriva ut tabletter och kräm tror jag. Prova att boka en tid hos din vårdcentral, så ska du se att de kan hjälpa dig rätt! 

Gällande vikten finns det givetvis två aspekter i det hela. Ett så måste man tycka om sig själv inifrån och ut till att börja med. Även om du skulle gå ner i vikt, om det nu ens behövs (du skrev inget om längd och vikt), men du behåller samma syn om dig själv kommer du aldrig att bli nöjd med din kropp. Börja med att se på dig själv och se dina fina egenskaper och våga vara nöjd med dem. 

För det andra, det är självklart viktigt att leva hälsosamt. Inte bara för att gå ner i vikt, men för att kroppen mår bättre då. Kanske kan du prata med en dietist. De är super duktiga på att hjälpa en med matråd. Man kan säkert prata med samma läkare för att få en remiss dit. Då behöver du inte göra ngt annat än att vänta på lappen i brevlådan eller ett samtal så får du en tid. 

Du skrev inte hur gammal du är, men om du känner att ovanstående är lite svårt att göra själv, rekommenderar jag att du ber om hjälp utav en vuxen! 

Lycka till!

Susanna 


Visningar : 998

Senaste frågorna

Se Alla