user-image
Okänd
Tjej ,16 år

Hej! Jag har två helt olika frågor som jag skulle vilja ha hjälp/råd med… – Jag har sån jäkla ångest. I grunden så är jag en glad och positiv person och många beskriver mig just så. Men jag har ett problem som inte märks, ångest. Jag har det minst en gång om dagen och det kan gälla lite vad som helst. Framförallt prestationsångest men även utessendet och livet i allmänhet. Vad kan jag göra? Vad är ångest? Det förstör så mycket för mig och förhindrar att jag är närvarande och njuter av nuet. – Sen så en helt annan sak. Mina föräldrar är skilda och min mamma har varit tillsammans med en kille i snart 9 år. Han är helt fantastisk och nu så ska dem skiljas. Jag tycker självklart att det är jättejobbigt eftersom jag ser honom som en pappa. Sen så misstänker jag att min mamma är otrogen mot honom. Eller ja jag vet det i princip. Vad kan jag göra? Jag känner att jag måste stå på min mammas sida men det är svårt. Ska jag konfrontera henne? Så tacksam för svar och råd!


SVAR

Hej,

Gällande din fråga om vad ångest är, googlade jag runt lite för att hitta någon som kan beskriva det bättre än mig: http://www.psykologiguiden.se/www/pages/?ID=142&angest

Jag lite svårt att svara på den första frågan. Man skulle behöva sätta sig ner och bena ut var i från själva ångesten kommer ifrån och hur svår den är. Är du mycket stressad just nu? Har du alltid haft dessa "ångestattacker" eller har de kommit upp nyligen? Om det är ngt som är relativt nytt, har det hänt något som stressar dig mer än vanligt? 

Du kanske ska prova att ställa samma fråga till en annan här hos oss, kanske kan de ge dig ett mer specifikt svar. De är är lite mer inriktade på denna typen utav frågor, vilket inte jag är.
Helena Meyer och Amanda Andersson är två utav dem. Prova där också.

Gällande din andra fråga: Jag tycker att du borde prata med din mamma. Berätta hur du känner och vad du går igenom. Dina funderingar kring hennes otrohet och hur det påverkar dig. Hon är otrogen mot en fadersfigur som du förmodligen älskar och det gör ont. Ta det med henne om du känner att hon är mottaglig för att prata ut om det.

Lycka till och glöm inte att skicka iväg fråga nr 1 till dem andra i panelen!

Susanna


Visningar : 1261

Senaste frågorna

Se Alla