user-image
Okänd
Tjej ,16 år

Jag vet inte vad jag ska göra! Jag och min kille har varit tillsammans i fyra månader snart och allt var perfekt. Men nu är det som att allt rasar. Jag älskar honom verkligen, men han trycker ner mig så mycket, han klagar på hur dålig jag är, hur jag måste ändra på mig för att få vara kvar hos honom. Han försöker göra mig svartsjuk, som när han säger att hans tjejkompisar är mer romantiska än mig. Han blir glad när han sårar och gör mig ledsen, han försöker göra mig ledsen jämt också, han kallar mig fula saker och könsord hela tiden. Han blir arg om jag väljer att vara med mina vänner en dag istället för med honom. Och när vi bråkar är det alltid mitt fel tycker han, och det är alltid jag som måste säga förlåt. Mina vänner och min familj säger att den här relationen inte är bra, han får mig att må dåligt och han får mig att känna mig värdelös. Men jag älskar ju honom, vad ska jag göra?


SVAR

Hej,

En viktig sak man ska tänka på är att "älska någon" inte är en anledning till att stanna kvar om personen inte behandlar en bra. Det är svårt att lämna någon man älskar, men en person som beter sig respektlöst, säger fula ord m.m. är inte värd din kärlek. Världen är full av killar som uppskattar en bra tjej, så om han inte behandlar dig på ett sätt som du gillar (och det är absolut inte okej att han kallar dig könsord m.m.) så tycker jag att du ska göra slut med honom på en gång. I en relation så kan man ibland få kompromissa vissa saker, men du ska inte behöva ändra dig på grund av någon. Du är grym som du själv är.

Uppenbarligen så värdesätter och uppskattar han dig inte. Du ska må bra av din kille, och det gör du inte nu, så ring honom och gör slut på en gång! Det kommer säkert kännas jobbigt i början, men i längden kommer du må mycket bättre och hitta någon som uppskattar och respekterar dig för den du är. Slösa inte din tid på idioter!

Mvh Karl


Visningar : 1093

Senaste frågorna

Se Alla