Frågor och svar om tatuering

13 Jun 2013, 08:32 181
Tjej, 15 år
Question


Hej! Jag är grymt sugen på att tatuera mig. Jag vet själv att jag är för ung än? :( först och främst ska jag ha en på underläppen, den ska symbolisera en grej för mig. Men för det, är det precis över allt att man måste vara 18 för att få det? För det är väl inte som med piercing att man kan ha målsmans tillstånd osv på vissa studios?

Svar
Helena Meyer
Föreningen Tilia

Hej,

Ja, 15 år är för ungt men det är ju inget som hindrar att du börjar planera redan nu. :) Är det på insidan av underläppen du ska ha den? I annat fall tycker jag inte att du ska börja med att tatuera ansiktet. Det är ett väldigt stort steg att ta.

När det gäller åldersgränser så har alla seriösa tatuerare 18 år som gräns. Jag rekommenderar verkligen att du väntar och går till någon som är duktig och har bra hygien. Sen är det ju också så att man förändras väldigt mycket under tonåren, och det du tycker är snyggt nu kanske inte känns lika kul om tre år.

Lycka till och hoppas att du blir nöjd när dagen för tatueringen är inne!

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Ställ en egen fråga till mig

Visa mina övriga svar