user-image
Okänd
Tjej ,14 år

jag har mår inte alls bra och det känns att jag behöver få ett svar på hur jag ska gå vidare..! jag hade tre tjejkompisar en av dom var jätte bra vän till mig hon var som en syster men så kom en dag då jag bråka med henne.. och då gick hon och berättade vissa saker till mina andra två tjejkompisar så då började alla tre bråka med mig men jag var också väldigt arg på de andra två för att de hade snackat skit om mig osv… ! iaf efter att vi fyra hade bråkat så stack jag från dom jag hälsa inte ens när vi träffades och jag mådde skit kan jag säga. Så den tjejen jag bråka först med sa förlåt och då sa jag det tillbaks och berättade hur mycket jag hade saknat henne. Men jag ignorerade fortfarande de andra två tjejerna, men allt hade förändrats jag tycker inte att hon är som en syster längre utan mer som en främling.. jag vet inte vem hon är längre! jag har gråtit till sömns vissa dagar.. jag mår skit och hon bryr sig inte utan hon hänger med alla och jag har ingen o riktigt vända mig till. De andra två tjejerna förväntar ett förlåt från mig men jag fattar inte varför jag ska säga förlåt när det var dom som började och snacka skit bakom min rygg först… jag är så LEDSEN …. och ingen förstår mig! jag har ignorerat de andra två tjejerna i 1 och en halv månad nu.. vad ska jag göra ??;((


SVAR

Hej tjejen,

Vill börja med att säga förlåt för dröjande svar! Har varit borta över sommaren, men är nu tillbaka för att svara på era frågor! :) 

Usch, låter som en jobbig sits. Ibland när man upptäcker nya sidor hos en vän, pojkvän, eller någon annan som står en nära kan det vara jobbigt. Speciellt om man inte gillar det man ser. Man kanske tom börjar att se på personen i fråga på ett annat sätt eller att ens förhållande blir annorlunda.  Det bästa är att försöka prata igenom det. Bara för att ert förhållande inte ser ut på samma sätt som innan, behöver  det inte betyda att ert syster-förhållande är slut. Ni kanske kan lära nya saker om varandra och bli starkare när ni tagit er igenom detta. Du måste bestämma om du ens vill hitta tillbaka till din vän, eller om allt som hände var alldeles för jobbigt. Börja med vad du vill och prata sedan med henne. 

Vad det gäller de andra tjejerna, så verkar de inte ha en super viktig roll i ditt liv. Frågan är om du vill reda ut allt med dem. Om så, var den "större" personen och påbörja en konversation med dem. Inte ett bråk utan något som kan leda till en lösning. Även om ni inte börjar att umgås igen, kan det vara skönt att rensa luften och få bort all agg som du känner. 

Hoppas att du fått några bra tips! 

Lycka till!

Susanna 


Visningar : 1077

Senaste frågorna

Se Alla