user-image
Okänd
Kille ,20 år

Hej! Jag har alltid varit en person som tagit initiativ, både med mina vänner och med nya personer, och har för det mesta gillat att göra det och har mått bra av det. Nu i efterhand känns det som jag tagit lite för mycket initiativ för mitt eget bästa, folk har lärt sig att jag alltid gör det och lutat sig tillbaka och inte hört av sig alls (därför att ”han hör ju av sig för det mesta”). Tyvärr har jag otur i och med att det är många som inte tar så mycket initiativ tillbaka, så det har blivit väldigt jobbigt detta.För mig är den en självklarhet att man hör av sig lite då och då och iaf hör hur det är med en, det tycker jag även andra borde ha i åtanke, stressiga liv/jobbiga stunder eller ej. Man behöver inte ses IRL hela tiden pga det. Jag har pratat med några av mina vänner och snällt sagt att jag skulle uppskatta om de tog lite mer initiativ, och att jag inte orkar ta det hela tiden. Men jag vet inte om det hjälpt, vissa har blivit sura och tycker jag tjatar om att de inte hör av sig. Ibland känns det verkligen inte som jag förstår mig på människor alls. Alltså jag är alltid snäll och öppen, lite på ibland kanske, men ja snäll och artig och trevlig åtminstone. Ibland är inte ens folk DET tillbaka, men oftast så tar ingen eller ytterst få som tar initiativ tillbaka, och nästan aldrig någon som gör det först (alltså som hälsar på nya ställen etc). Jag får ursäkta för jag överdriver nog en smula, men det är oftare nu än förr som folk inte hör av sig, skriver, ringer, sms:ar etc. Fast jag har gjort det en massa till dem. Hjälp mig! har de vant sig vid att jag alltid tar initiativ och i så fall hur ändrar jag det? Jag kan inte tvinga dem att ta mer initiativ. Jag kan heller inte sluta tänka på detta av någon anledning. Det känns som jag har gjort något knasigt eller dumt, jag hade liksom 3 bra vänner på min folkhögskola som nu helt slutat höra av sig. Det verkar fungera bra om jag gör det, men problemet är att jag inte orkar göra det knappt alls längre för att jag tolkar det som att det inte finns intresse i dem att umgås med mig. Jag har 3-4 bästa vänner som faktiskt hör av sig ibland, men jag är jättesocial och umgås med alla sorters människor hela tiden, därför förstår jag inte varför folk gör såhär mot mig, så ofta, så mycket och så många. Hjälp mig att förstå detta och ändra på det! Stort tack, förvirrad ensam pojke


SVAR

Hej!

Att ha förmågan att ta initiativ till vänner och nya människor är en väldigt bra egenskap. Däremot kan det vara jobbigt när andra tar för givet att man hela tiden ska höra av sig. Det är faktiskt inte bara upp till dig att höra av dig till dina vänner. Det ska alltid vara bådas ansvar.

Jag uppfattar inte riktigt din fråga, men om du vill höra min åsikt så tycker jag du kan prata med dina vänner och berätta hur du känner. Förklara att du tycker det är tråkigt att det alltid är du som ska höra av sig och att du gärna ser att de tar lite mer initiativ.

Ha det så bra!


Visningar : 1138

Senaste frågorna

Se Alla