user-image
Okänd
Tjej ,15 år

Hej! Frågar denna fråga bara för säkerhets skull att det inte skulle vara någonting allvarligt! Har nu haft i lite mer än ett år att mina bröstvårtor får sår på sig,sår som det svider på om man rör, det är så att de vill inte läka. De läcker någon vätska som är genomskinlig/gul som klibbar fast i behån. hur skall jag göra att de läker? När det började tänkte jag att det inte är någonting allvarligt och att det kanske har någonting med utvecklingen att göra, men nu är jag inte säker alls. Vad borde jag göra? Vill helst inte gå till någon doktor eller tala om det för min pappa för det skulle vara lite pinsamt ( Jag har ingen mamma) Snälla hjälp mig, tacksam för svar!


SVAR

Hej,

Jag känner igen dina problem, då jag själv hade samma problem i din ålder. Mina bröstvårtor blev alldeles variga (den gula vätskan som kommer ut är var), precis som du beskriver och jag kunde inte ha någon bh på mig. Det jag fick ha var ett tunt linne och små tygbitar över bröstvårtorna för att varet inte skulle läcka igenom. Eftersom jag alltid haft problem med eksem, fick jag förklarat för mig att det också var ett typ av värmeeksem. Vad jag minns fick jag någon kortisonsalva att smörja på som hjälpte lite, annars var det tyvärr bara att stå ut. Problemet gick över efter ca ett par år, om jag minns rätt. 

Det jag råder dig att göra är att ta kontakt med Ungdomsmottagningen i din närhet, http://www.umo.se/Att-ta-hjalp/Ungdomsmottagning/Hitta-din-mottagning/. Där kan du få hjälp med hur du ska hantera problemet genom salvor och annat. Jag vet att du skriver att du inte vill till doktorn, men tyvärr måste man ibland det för att få hjälp. Dom är ofta mycket förstående och din pappa behöver inte få veta att du vart där. 

Jag hoppas problemen går över för dig snart, vet hur jobbigt det är.

Mvh Ingrid.


Visningar : 1543

Senaste frågorna

Se Alla