Frågor och svar om gravid

20 Jun 2013, 12:50 290
Tjej, 23 år
Question


Hej, jag hade ägglossning den 11 juni och igår den 17 juni började jag få genomskinlig flyttningar och lite lätt ljus/vit flyttningar. Jag vet inte om jag är gravid men jag och min man har försökt i 2 månader och min mens är regelbunden och aldrig haft några problem. Jag känner också av illa mående och är väldigt trött om dagarna och huvudet snurrar lätt, men symtomerna känns för tidigt.
Eftersom det är förtidigt och göra graviditet test så är min fråga är: hur ser graviditet flyttningar ut som tidigast? Vad tror du/ni kan jag vara gravid?

Svar
Ingrid Wall
Sexualupplysare, Sexperten.nu

Hej,

Det är vanligt att få ökade flytningar i början av graviditeten, som ofta är slemmiga och ofärgade. Det beror på att vävnaderna i slidan fylls med mer blod och ger ifrån sig vätska lättare.

Jag kan tyvärr inte svara på om du är gravid eller inte, men du har delvis symtom som är vanliga i början av graviditeten. Du får försöka ha tålamod till att vänta på din nästa menstruation för att då eventuellt göra ett graviditetstest. 

Jag håller tummarna för att ni ska bli gravida snart och önskar er lycka till i framtiden!

Mvh Ingrid.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar