user-image
Okänd
Tjej ,18 år

Hej! Det är så att jag har börjat få riktigt tjocka vita flytningar, luktar inget och det gör inte ont. Jag är inte gravid och jag har pstav. Ingen svampinfektion heller. Men det är så träligt, dom förstör mina trosor och trosskydd hjälper inte :( har vart på ungdomsmott men dom hittar inga fel?


SVAR

Hej,

Flytningar är tyvärr vanligt och innebär oftast inte att det är något som är fel. Det är bra att du vart på Ungdomsmottagningen där dom uteslutit just det. Jag förstår att det är jobbigt med flytningarna, speciellt när dom är så rikliga.

Det är förståeligt att du använder dig av trosskydd, men jag råder dig från att försöka sluta med det då det kan gynna flytningarna till att fortsätta och öka. Även om det är framförallt vid flytningar som innebär sjukdomar man avråds från detta, kan det eventuellt också vara värt att i ditt fall testa utan trosskydd. Om det inte alls går kan du försöka skydda trosorna med att lägga en tygbit i dom.

En tänkbar anledning till varför du har fått mer flytningar kan vara p-staven, då preventivmedel med hormoner ibland kan öka en kvinnas flytningar. Vet du därav att flytningarna ökade när du satte in p-staven kan det kanske vara passande att fundera på att ta bort den för att slippa flytningarna, om du inte tycker det är värt det.

Mvh Ingrid.


Visningar : 3063

Senaste frågorna

Se Alla