user-image
Okänd
Tjej ,17 år

Hej Ingrid. Jag är lite orolig och har lite problem och vet inte riktigt vad det kan bero på. Jag har haft p-stav sen ca ett och ett halvt år tillbaka, och nu de senaste två veckorna har jag fått ont i livmodern under sex. Och nu de senaste dagarna har jag haft ömmande och svullna bröstvårtor. Jag har även varit väldigt yr i olika situationer. Jag undrar vad det kan bero på. Jag undrar även om p-staven kan gå sönder. Vill verkligen ha det besvarat.


SVAR

Hej,

Jag antar att det är vid penetrerade sex som du får ont i livmodertappen. Att det gör ont när killen nuddar livmodertappen med sin penis är fullt normalt, speciellt om han stöter till den ganska hårt. 

Svullna och ömma bröstvårtor kan vara en biverkning av p-staven, likaså yrseln, eftersom man kan vara extra känslig mot hormonerna som finns i staven.

Jag vet inte om du har mens trots p-staven, men uteblir den vid nästa tillfälle råder jag dig att göra ett graviditetstest. För att iallafall kunna utesluta det, om symtomen kvarstår. 

Låter högst orealistiskt att en p-stav skulle kunna gå av, då den är gjord i ett väldigt mjukt, böjbart plastmaterial. P-staven kan dock kapsla in sig i armen, så om du är orolig över att den eventuellt flyttat på sig tycker jag att du bör ta kontakt med en barnmorska på din ungdomsmottagning (http://www.umo.se/Att-ta-hjalp/Ungdomsmottagning/Hitta-din-mottagning/) som kan kontrollera det. 

Mvh Ingrid.


Visningar : 7657

Senaste frågorna

Se Alla