user-image
Okänd
Kille ,14 år

Hej! Jag funderar över min sexuella läggning. Jag har inget emot homosexuella, men jag kan aldrig tänka mig själv att vara ihop eller ha riktigt sex med en annan kille. Däremot tänder jag på killar. Jag vill ha vara ihop med en tjej, skaffa biologiska barn och ha en vanligt ”svenne” liv i framtiden. :) Jag vill inte prata med mina föräldrar eller någon annan. Jag tror inte att mina föräldrar kommer att reagera på ett dåligt sätt eller att jag kommer bli mobbad. Jag är mest oroad nu när jag blir äldre och tankar om bl.a sex kommer fram. Jag kanske blir ihop med en tjej när jag är 15 år eller äldre. Hon kommer säkert vilja ha sex, men om inte jag kan bli tänd och ge henne vad hon vill ha kommer det säkert aldrig fungera. Jag vill heller inte vara oskuld och ensam hela livet. Jag kanske är bisexuell. Jag är förvirrad. Hjälp.


SVAR

Hej,

Det sker otroligt mycket både fysiskt och mentalt under puberteten som kan göra en förvirrad. Plötsligt dyker en massa känslor upp som man inte riktigt vet hur man ska hantera och det kan ta ett tag innan man känner sig bekväm i sin nya kropp och sina nya tankar. 

Som 14-åring kan det vara svårt att se många år framåt, utan man lever lättast här och nu. Även om du inte nu kan se dig själv vara tillsammans med en kille, kan det kanske förändra sig i framtiden då du blivit mer till freds med dina känslor.

Att vara kär i någon och att vara attraherad av någon behöver inte alltid vara samma sak. Bara för att man tänder sexuellt på någon behöver det inte innebära att man också är kär i den personen. 

Tyvärr kan man inte välja sin sexuella läggning eller styra sina känslor, utan det handlar om att känna sig bekväm i sig själv. Att trivas med sig själv och acceptera den man är kommer oftast med åldern, då man skaffat sig en bättre självkänsla.

Oavsett din läggning, så kan du leva ett "svensson" liv med en man/kvinna, biologiska barn och allt annat vad det innebär. Bara för att du gillar det ena eller andra könet fastställer inte det att du måste leva ett visst typ av familjeliv.

Det är dessutom upp till dig själv att avgöra vad du önskar definiera dig som, om du vill kalla dig homosexuell, bisexuell, heterosexuell eller inget av det. Kanske du bara vill låta dina känslor styra för att se om det är en tjej, kille eller inget av det som du tänder på eller blir kär i. Du behöver inte vara säker på om du blir kär i och tänder på tjejer, killar eller både och nu. Utan försök låta tiden utvisa vem/vilka du blir attraherad av och vem/vilka du blir kär i.

Mvh Ingrid.


Visningar : 1351

Senaste frågorna

Se Alla