user-image
Okänd
Tjej ,20 år

Hej! Hur ska jag kunna våga berätta att jag har problem med maten? Har ingen diagnos eller så. Anser att jag själv är för fet för att ha någon diagnos mot ÄS.


SVAR

Hej !

Ja, det kan vara så himla svårt det där med hur man ska berätta. Men ofta är just det att man gör det vändpunkten till ett friskt liv. Du har ju redan tagit ett första steg genom att skriva här, vilket jag tycker är jättebra.

Även om du själv anser att du är för fet för att ha en ätstörning, ingår det ofta i sjukdomsbilden. Förutom det vill jag vara tydlig med att en ätstörning inte sitter i vikten, utan i tanken. Du skriver själv att du har problem med maten, och där kanske vi har svaret. Och att det skulle vara skönt för dig att få hjälp, oavsett om du har en diagnos eller ej. Det finns jättemycket bra ställen att vända sig till, såsom ungdomsmottagningen, vårdcentralen och ätstörningskliniker. Jag kan lova dig att det är värd att ta hjälp, när det finns så mycket fin sådan att få. Du har redan tagit ett första steg, tror på dig och att du vågar dig på ett andra!! Kram från Annso


Visningar : 1084

Senaste frågorna

Se Alla