user-image
Okänd
Tjej ,17 år

Hej! Jag och min pojkvän har i vecka legat ganska mycket med varandra ca 2-3 gånger/dag och nu efter veckan så har det börjat klia i fittan. Precis i öppningen till slidan, lite på ena blygläppen och ena sidan. Det är bara på ett ställe, ser inga prickar eller något, känns även lite torrt. Vi använde kondom så vet inte vad det kan vara, kan det vara uttorkning eller något?


SVAR

Hej,

Upplever du inga andra symtom utöver att det kliar vid öppningen till slidan och att det känns torrt, skulle jag tro att det endast är en följd av mycket sex. Det kan vart så att du inte lubricerade (blev våt) tillräckligt vid något av tillfällena då ni hade sex vilket skapade friktion och har därmed irriterat din slidöppning. Om du inte blir tillräckligt våt kan det vara bra att använda glidmedel, tänk dock på att använda ett vatten- eller silikonbaserat glidmedel för att inte förstöra kondomen.

Om du använder tvål när du tvättar dig mellan benen kan också det orsaka torr hud och irritation. Därför skulle jag i så fall istället råda dig att endast tvätta dig med ljummet vatten.

Eftersom ni använt kondom är det troligtvis ingen könssjukdom, kvarstår problemet kan det ändå vara bra att ta sig till ungdomsmottagningen (http://www.umo.se/Att-ta-hjalp/Ungdomsmottagning/Hitta-din-mottagning/) för en fysisk undersökning. Där kan dom i så fall se om det är någon infektion eller något annat som måste behandlas.

Jag önskar dig och din pojkvän en fortsatt härlig sommar med ännu mer sex!

Mvh Ingrid.Visningar : 1744

Senaste frågorna

Se Alla