user-image
Okänd
Tjej ,13 år

Hejsan! Förhoppningsvis har jag kommit rätt med min fråga. Jag är en tjej på 13 år som har märkt att jag läcker. Jag vet inte ifall det är vanligt men var enda gång jag går på toa eller kollar i trosorna så är det alltid någonting vitt eller lite gul aktigt där. Det är inte flytningar. Plus, när jag hoppar på en studsmatta så är det nästan som att jag kissar ner mig. Jag kan liksom inte hålla in det. Vet du vad detta betyder eller beror på och vad jag kan göra för att stoppa det? Tack så mycket på förhand.


SVAR

Hej!

Att du läcker när du exempelvis hoppar studsmatta verkar du rätt säker på. Men det "vita/gulaktiga" du pratar om verkar du mer osäker på ... luktar det konstigt eller så? Finns det något som får dig att tro att det inte är kiss? Om ja, så kanske du bör tala med en doktor?

När det gäller själva problemet att läcka/kissa på sig så är du inte ensam. Hur vanligt det är törs jag inte svara på, men du är absolut inte ensam i varje fall. Du kan exempelvis kolla i UM:s arkiv under "inkontinens" (länk) så hittar du några liknande frågor som andra har ställt. Vad det beror på att du inte kan hålla dig vet jag inte, men kanske kan olika knipövningar hjälpa dig? Kolla exempelvis in följande länk för tips: Snippgympa.nu. Du kan även söka vidare på Google om knipövningar. 

Du kan ju också underlätta för dig själv genom att ha trosskydd eller liknande, även om det inte löser själva ursprungsproblemet (som kan vara såväl fysiskt som mentalt). Tala också gärna med någon medicinskt kunnig (Ungdomsmottagningen, vårdcentralen etc.) om det här. De har mer erfarenhet och kunskap att delge dig än vad jag har. Och kom ihåg, det här är inget att skämmas för.  

Kram, Louise


Visningar : 2438

Senaste frågorna

Se Alla