user-image
Okänd
Kille ,12 år

Hej jag undrar en sak är jag inne i puberteten jag är en kille. Jag har fått könshår på båda armhålorna och mellanbenen Jag Svettas snabbare och mer. Min röst har inte än blivet mörk. Och jag har inte växt på längden är endast 155 cm Och väger 36kilo Mina fötter har blivet längre hade storlek 38 Innan nu 41 Börjar få mer muskler Och min doktor säger att jag kommer ha en growthspurt på sommaren. Har ochså fått lite sperma har inte runkat. Min pappa kom in i puberteten vid 16 åråldern och min mamma nånstans vid 13-14 Och jag fattar inte hur jag kan komma in så tidigt min pappa är 175cm lång min mamma 163cm


SVAR

Hej,

Det låter som om du är inne i puberteten, då du börjat få mer hårväxt, dina fötter har växt, du börjar få muskler och har blivit könsmogen, alltså fått sperma. Sedan att du inte än börjat växa på längden och att din röst inte börjat bli mörkare, är fullt naturligt. De flesta förändringar kommer inte samtidigt eller i någon viss ordning, utan är utspritt över tid. Just fötterna och händerna brukar dock växa i början av puberteten, därefter benen och armarna och slutligen, växer man på längden.

Du må vara tidigare in i puberteten än dina föräldrar, men du är inte tidig om man jämför med de flesta andra. Majoriteten av alla killar kommer in i puberteten vid 11-13 årsåldern, precis som du. 

Mvh Ingrid.


Visningar : 3104

Senaste frågorna

Se Alla