user-image
Okänd
Kille ,12 år

Vet inte de om de är rätt plats men har nu haft ett ont i halsen i 7-8 månader Och jag har svårt och äta när jag äter t.ex ris då fastnar på sidan av halsen sen när jag sväljer typ 3 gånger får jag ont andra sidan av halsen de känns som att maten sitter fast i halsmandlarna Har kollat Har besökt läkare och dom säger du är frisk som en nörtkänna men litar inte på doktorn de svåraste är att hålla ut. T.ex om en kompis köper chips så blir man sugen men inte kan äta och de värsta är att jag brukade förr äta en massa mat och jag väger bara 36 kilo och är 155cm lång Många säger att jag är i undervikt Mina föräldrar säger sammasak du har inget problem. men dom hjälper inte heller mig men har forskat lite på släkten och de var en som hade ont i halsen och de slutade med att han fick halscancer men jag är inte orolig av halscancer för jag tror inte att jag har de. Jag brukar spela fotboll och springa en ganska mycket jag sover rätt bra 8-9 timmar har ochså haft sömnproblem Jag brukar få hjärtklappningar ibland och jag är jämnt streesad och jag skriker än heldel och har druckit en massa för att bli frisk. Jag kan nu äta en massa men fortfarande samma problem Att maten fastnar på halsen och jag är rädd att de här kommer pågå länge och jag är ganska trött på de ibland är de tufft att gå med mat i halsen Jag brukar dricka 3 liter vatten för att få bort de Jag brukar känna min som att jag ska svimma. SNÄLLA HJÄLP!!!!!!!!!!!!


SVAR

Hej!

Oj, det var mycket information på en och samma gång. Jag ska försöka svara efter bästa förmåga ...

Alltså, har du ont hela tiden eller känner du bara av det när du äter? Oavsett så låter det inte helt normalt. Jag vet att du skrev att du besökt läkare, men jag tycker absolut att du ska göra ett försök till - förslagsvis hos någon annan. Det är alltid värt att få ett andra utlåtande. Speciellt om man, som du, känner att någonting faktiskt är fel. För det du upplever är inte normalt. Du ska inte behöva ha konstant ont i halsen. Att det dessutom hindrar/(hindrade?) dig från att äta är ytterligare ett problem med det. För det är ju livsnödvändigt att äta. Och du väger redan nu i minsta laget tycker jag. Utan att vara någon expert på undervikt etc. så tror jag hjärtklappningen eventuellt kan ha med det att göra.

Först och främst bör du ta kontakt med sjukvården på något sätt, så du kommer tillrätta med dina halsproblem. Kanske har du bara väldigt trångt i halsen och behöver tugga maten mer noggrant? Jag vet inte, jag är ingen doktor. Men som sagt, tala med en läkare igen. Och vara noga att beskriva/förklara exakt vad du upplever och hur länge du har haft det så. Sedan förstår jag att det kan vara svårt att äta ordentligt om man har dessa problem, men du bör försöka lägga på dig lite i vikt. Du väger väl lite. Försök också att på olika sätt få kontroll över din stress. Vet du vad som orsakar den? Känner du av den även nu på sommaren? Kanske behöver du prata med någon för att arbeta fram strategier för att återfå kontrollen? På Ungdomsmottagningen finns ofta både läkare, psykolog, dietist etc. ... kanske vill du ta kontakt med dem? Eventuellt måste du ha fyllt 13 år ... men annars finns ju givetvis den vanliga vårdcentralen eller skolhälsovården att ta kontakt med.

Kram, Louise   


Visningar : 1361

Senaste frågorna

Se Alla