user-image
Okänd
Tjej ,16 år

Hej. Ehm… Jag har ett problem, obviously. Jo, det är så att jag undrar om jag har någon ångest sjukdom eller något. Jag har haft tre panik attacker sen året började. Jag kan verkligen inte kontrollera mina tankar; Det är som om det finns någon i mitt huvud som mobbar mig. Jag får ibland så ont i hjärtat att jag inte kan röra mig eller andas för det känns att den kommer explodera. Jag är blyg och gråter hela tiden. Jag var mobbad under 0-2 och mina föräldrar är allmänt stränga. Mamma beter sig som om jag är en besvikelse. Jag vet verkligen inte. Om jag visste ifall jag har någon speciel ”anxiety disorder” så skulle jag kolla upp vad jag ska göra för att fixa det.


SVAR

Hej du!

Det låter väldigt jobbigt det du berättar, även om det verkligen inte är något ovanligt. Det låter som panikångest så som du beskriver det, och det är alltid bra att kolla upp det så det inte är något med hjärtat som yttrar sig såhär, eller tvärtom. Du kan gå till en vårdcentral så ska de hjälpa dig vidare, för det finns hjälp att få och du ska inte behöva må som du gör.

Det låter som du har en hel del inom dig som kanske skulle behöva komma ut. Det kan vara skönt att bara prata av sig med någon, eller skriva här såsom du gjort nu. Men jag skulle börja med att gå och kolla hur du skulle kunna få hjälp med din ångest. Sen finns vi här på ungdomar.se så det är bara att skriva till oss, eller om du vill kan du chatta på foreningentilia.se om det är saker som tynger dig. Där kan du vara helt anonym och det är ett helt gäng bra personer som svarar där och vet hur det är att ha ångest. Hoppas mitt svar kan hjälpa dig. Stor kram till dig! /AnnsoVisningar : 895

Senaste frågorna

Se Alla