user-image
Okänd
Tjej ,17 år

Hej! Jag har diagnosen anorexi och går regelbundet till bup. Det här låter kanske jättekonstigt och dumt men jag skriver ändå, måste få det ur mig.. Jag har dgnosen anorexi och går regelbundet till bup. Jag vet att det är väldigt vanligt att de med anorexi är vegetarianer eller veganer. Jag är inte det, och på något sätt börjar jag därför tvivla på min diagnos. ”Borde” jag vara vegan för att klassas som en ”riktig” anorektiker? (Menar inte att jag vill vara anorektiker, jag bara börjar tvivla på om jag verkligen är det när jag läser/hör om sånt anorektiker gör, tänker, säger osv, som jag inte riktigt kan relatera till.) Jag har liksom inte tänkt så mycket på det här med veganism osv och jag har väl inte så mycket kunskap om det överhuvudtaget heller, jag har liksom haft andra ”metoder”. Men när jag nu läser och hör om att många med anorexi är veganer kan jag inte rå för att jag börjar tvivla och även tänka ”det hade ju varit smart” och ”varför tänkte inte jag på det sättet?” Jag vet inte riktigt vad min fråga är egentligen, kanske ”måste man vara vegan för att ha anorexi på riktigt? Borde jag ha tänkt på det?” Eller ”hur vanligt är det egentligen? Är det konstigt att jag inte är vegan/vegetarian fast jag har diagnosen anorexia?


SVAR

Hej!

Vilken jätteklok fråga! Jag skulle säga såhär: lika många personer som har en ätstörning, lika många olika typer av ätstörningar finns det. Att vara vegan eller vegetarian är något som ofta nämns i samband med sjukdomar, men har absolut inte i alla fall med den att göra.

Det finns jättemycket bra med att få en diagnos, vilket gör att man kan få rätt hjälp. Men ibland kan det också göra att sådana tankar som du har nu kommer, vilket kan vara lite knepigt. Jag hoppas du kan fokusera på tillfrisknandet och inte så mycket på vad det är du har eller inte. Försöka ta till dig det som funkar på dig och strunta i resten. Det finns ett fint liv därute som väntar på dig! Stor lycka till! /AnnsoVisningar : 1041

Senaste frågorna

Se Alla