user-image
Okänd
Tjej ,15 år

Vart söker jag hjälp, jag har sån jävla ångest över allt och jag mår allmänt depp, ser inga Utvägar ur allt, skär mig och har försökt ta mitt liv ett antal gånger men jag vet inte vad jag ska göra åt det o jag vill inte fortsätta så här, vill må bra o va glad men hur fan tar jag mig dit?


SVAR

Hej,

Vad tråkigt att läsa att du mår så dåligt, men samtidigt känner jag mig hoppfull när du skriver att du inte vill fortsätta som du gör.

Det är inte lätt att slåss mot dåligt mående och psykisk ohälsa - men det går. Ibland tar det tyvärr lång tid att hitta rätt sätt att må bra och man kan börja använda strategier som att skada sig eller vara destruktiv på andra sätt.

Du vill må bra och vara glad och det är jätteviktigt! Nu behöver du hitta vad som fungerar för just dig. Ett viktigt första steg är att ta mod till sig och berätta för någon om hur du har det. Du har berättat för mig, och nu måste du våga berätta för någon som kan stötta och vägleda dig i den process det är att må bättre.

Jag skulle försöka ta kontakt med ungdomsmottagningen eller skolhälsovården i första hand. De kan sedan hjälpa dig vidare om du behöver mer stöd.

Du skriver att du gjort flera försök att ta ditt liv. Vet någon om det eller har du burit på den tyngden ensam? Om du vill chatta om just självmordstankar och få stöd i det kan jag varmt rekommendera www.sjalvmordsupplysningen.se De arbetar för att förebygga självmord genom samtal.

Ta hand om dig!


Visningar : 1136

Senaste frågorna

Se Alla