user-image
Okänd
Kille ,15 år

Hej! Tacksam om du kan svara snabbt, för just nu är mitt liv mer eller mindre ett helvete.. Jag skrev till dig för ungefär en månad sedan och frågade om hur reglerna kring sex med så kallat minderåriga var, eftersom jag skulle träffa en 14 årig tjej. När vi väl träffades gick allting toppen, men det blev problem efteråt. Hon började gilla mig mer än vad som var tänkt, och min telefon slutade knappt vibrera på hela hemresan och de följande 2 dagarna. När jag förklarade hur det låg till, att jag inte hade de känslorna för henne och att det dessutom blir komplicerat att vi bor så långt ifrån varandra, blev hon vansinnig och slängde ur sig en massa skit som vi inte behöver gå in på nu. Visst, det var jobbigt, men nu har hon dragit det ännu längre. Igår kväll fick jag ett sms där det stod ”vi ses i tingsrätten, min lilla våldtäktsman ;)


SVAR

Hej,

Jätte tråkigt att läsa det du skriver, är tyvärr inte helt ovanligt att det blir så här. Eftersom lagen ser ut som den gör, att de över 15 år inte får ha sex med de under 15 år, så utnyttjas det tyvärr ibland av unga personer som gett sig in i något de senare ångrar eller som inte kan hantera den känsloström som sex kan orsaka. 

Som jag skrev i svaret på din tidigare fråga, så vill lagen inte förbjuda två unga personer där den ena är t ex 16 och den andra 14 att ha sex. Utan lagen är till för att skydda barn från att bli sexuellt utnyttjade. Framkommer det klart och tydligt att inget övergrepp skett, utan att det rör sig om två personer som tillsammans beslutat sig för att ha sex, har alltså inget brott begåtts. 

Jag vet inte hur eller om ni pratade innan ni hade sex om era känslor gentemot varandra. Att du kanske sa till henne att det handlar bara om sex och att du inte har några känslor för henne, men att hon ändå ville ha sex. Om du inte gjorde det denna gången, kan det vara bra att tänka på det i framtiden. 

Sex kan vara otroligt komplicerat och bringa fram känslor för en annan person som man inte tidigare visste fanns. Därför är det tyvärr lätt att det blir missförstånd om man inte kommunicerar både innan, under och efter för att förtydliga varför man har sex och vad sexet innebär. Då minskar man risken för ett missförstånd där den ena plötsligt får känslor för den andra.

Tjejen du hade sex med kanske uppfattade det som att ni var kära och hade sex som någon form av kärleksakt, medans du själv endast såg det som sex utan känslor inblandade. Framkommer det som sagt ändå tydligt att du inte på något sätt tvingat dig på henne eller övertalat henne till att ha sex, har hon inget att komma med om hon försöker sätta dit dig. 

Jag hoppas ni kan reda ut detta tillsammans och du är varmt välkommen att om du vill kontakta mig vidare om vad som sker via min mail fragelada@sexperten.nu.

Mvh Ingrid.


Visningar : 1457

Senaste frågorna

Se Alla