Frågor och svar om deprimerad

4 Oct 2013, 00:13 267
Kille, 17 år
Question


jag tror jag är deprimerad och det känns som om jag håller på att bli galen , jag orkar inte göra något har ingen lust att göra nåt . har slutat gå ut med mina vänner som förr , jag var ute 24/7 förut men nu så ser jag dem bara några gånger om månaden ibland inte ens det . har blivit sjukt osocial och kan inte sluta tänka , jag tänker för mycket det blir aldrig tyst i hjärnan . tänker på allt skit jag gjort under mina 17 år , jag har börjat noija ifall jag har blivit bög trots att jag alltid gillat tjejer , noijan ger mig grov ångest, var med en tjej för typ 2 år sen var med henne i 5/6 månader efter henne har jag inte haft något ''förhållande'' för jag knappt vågar prata med tjejer , vill verkligen ha ett förhållande men har sjukt svårt att visa mina känslor till överhuvudtaget alla. jag kan inte sova bra om nätterna eftersom allt dethär håller mig vaken . vad ska jag göra ? det känns som om jag håller på att tappa förståndet !!

Svar
Karl Champ Moalosi Bjurman
Nätvandrare, Fryshuset

Hej,

Tonåren är fyllda av tankar och känslor eftersom att man är på väg att bli vuxen, ibland känner man inte för att göra något, och det är okej, det är inget att oroa sig över, det kommer att bli bättre. 

Men istället för att bli rädd för tankarna i ditt huvud, så lek med dem, var inte rädd för att tänka. När man är deprimerad eller känner ångest, så är det viktigt att man inte försöker fly från tankarna, för de kommer alltid tillbaks. Jag tror inte att du plötsligt blivit homosexuell, du är nog bara "off" på allt just nu, men om det skulle vara så, så vad spelar det för roll? Det viktigaste är att du ska känna efter vad DU mår bra av på riktigt.

Slappna av, ta din egen tid att tänka, eller kontakta kuratorn på din skola eller prata med någon annan vuxen som du känner dig trygg att ventilera/prata om dina tankar med. Om du inte känner för att prata med någon i din närhet så kan du skriva till mig igen.

Mvh Karl

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar