user-image
Okänd
Tjej ,16 år

Hej! Jag vet inte vad jag ska göra! Så skulle så gärna vilj ha svar. Jag och min pojkvän har varit tillsammans ca ett halv år, men det finns ett problem. Han vill jämt ha sex och han frågar hela tiden om vi ska ha det. Jag är inte alls lika sugen på att ha det så ofta som han. Så när jag säger nej så fortsätter han hålla på att fråga och liksom försöka ta på mig ändå eller vad man ska säga. Jag vill ju liksom inte det heller och så blir han skit sur, fast han vet att jag inte vill fortsätter han. Han säger jag gör ju det bara för att göra dig sur.. När jag har säger nej, blir han en helt annan person, pratar inget vänder sig ifrån mig och massa sånt. Och så säger han jämt det blir ju roligare om vi har sex, då känns det som att det bara är det han är ute efter.. Jag vet inte vad jag ska göra? För ibland händer det att jag säger ja bara för att han inte ska bli sur. Och det är samma sak om jag säger att vi inte kan träffas för jag ska vara med några andra kompisar så blir han också sur och typ blir jättekall mot mig, för han vill att jag ska vara mer med han, men jag vill kunna va lika mycket med mina vänner och honom.. En sak till, att han blir typ svartsjuk och sur när jag är med mina killkompisar, jag måste väl få vara med de också? Om jag typ berättar för han vad jag och mina killkompis gjorde säger han alltid gå till han då.. Vet inte vad jag ska göra! Hjälp.


SVAR

Hej,

Du gör helt rätt i att skriva till mig. Lika mycket rätt har du att säga nej till sex med din pojkvän, finns ingen som kan tvinga dig till något. Vi har alla olika stor sexlust som även kan förändra sig under livet beroende på hur vårt liv ser ut. Både du och din pojkvän har rätt till sin lust, även om det kan bli problematiskt med olika stor lust när man har ett förhållande. En eventuell lösning till erat problem kan vara att din pojkvän onanerar om han är upphetsad men du inte vill ha sex. Han ska verkligen inte tvinga sig på dig eller tjata på dig, utan ditt nej ska räcka.

Självklart har du också full rätt att träffa dina kompisar så mycket du vill. Precis som du skriver så låter det som om din pojkvän är svartsjuk och kontrollerande, något som han själv måste arbeta med. Hans svartsjuka har inget med dig att göra, utan sitter helt enkelt i hans egen osäkerhet på grund utav eventuella tidigare erfarenheter. 

Till att börja med kan du försöka prata med honom när han inte är sur och förklara hur du upplever ert förhållande och hans beteende. Gärna också säga hur du känner och att ni tillsammans kan försöka komma fram till något som kan lösa problemet kring er olika sexlust, så att ni båda blir nöjda. Märker du att hans beteende ändå inte upphör, utan att han fortsätter vara lätt aggressiv och svartsjuk skulle jag råda dig att fundera över om du vill fortsätta ert förhållande. Har han svårt att kontrollera sitt humör och sin osäkerhet i ert förhållande stjälper det snarare honom än hjälper honom om du stannar och försöker behaga honom.

Mvh Ingrid.


Visningar : 1284

Senaste frågorna

Se Alla