user-image
Okänd
Kille ,17 år

hej! jag har en tjej jag varit ihop med i snart 6 månader. min fråga är: finns det tjejer som inte kan få orgasm? hon har aldrig fått en i hela sitt liv. hon har försökt ett par gånger innan vi blev tillsammans men har aldrig lyckats komma. även då hon övar går det inte för henne att komma. hon säger att det inte är ett jättestort problem för henne men att det ändå känns ofullständigt för att hon inte kommer under samlag. finns det något jag kan göra? jag har provet det mesta redan… hur kan det vara att hon aldrig kommit? och jag vet att hon inte ljuger. trots att hon övar och vi provar olika saker lyckas hon inte komma. det är egentligen inget stort problem för oss för att det ändå är väldigt skönt för henne. jag tvingar henne inte alls att hon måste komma och vi pratar om allt. men jag vill få henne att känna sig fullständig, alltså komma.. hur ska jag göra när hon själv aldrig kommit?? hon är 16.


SVAR

Hej,

Rent fysiskt kan alla människor få orgasm, inte heller killar och tjejer skiljer sig åt. Hur lätt man kan få orgasm kan dock vara olika hos olika människor. Spärrarna som gör att man inte får orgasm brukar snarare sitta i huvudet. Varför din flickvän inte kommer kan bero på flertalet saker, så som stress, nervositet, osäkerhet, presentationsångest eller överfokusering på att komma. Känner man sig inte snygg eller avslappnad och kanske endast tänker på att man måste få orgasm, då kan det bli väldigt svårt att komma. I så fall är det bättre att lägga fokus på njutningen och att vara här och nu vid sex. 

Det som fungerar för de flesta tjejer är att stimulera klitoris till orgasm. Majoriteten av tjejer kan alltså inte få vaginal orgasm som vid penetration. Hur starka vibrationer en tjej kan behöva kan skilja sig åt, också beroende på vad hon vant kroppen vid. Om en tjej t ex använt sig av en klitorisvibrator ett tag kan det bli svårare för henne att komma endast med hjälp av händerna. 

Din flickvän är endast 16 år och kan kanske ta några år innan hon lyckats lära känna sin kropp så pass väl att hon kan nå orgasm. Om din flickvän själv inte lider av det, tycker jag ni ska försöka fokusera på er gemensamma sexuella upplevelse istället för att haka upp er på hennes orgasm. När ni sedan kanske minst anar det så får hon en orgasm, tills dess är det bara att fortsätta njuta av varandras kroppar och utforska dom tillsammans. 

Jag vill också tillägga att det är härligt att läsa hur engagerad du är i din flickväns sexuella njutning, det är något som hon troligen uppskattar väldigt mycket.

Mvh Ingrid.


Visningar : 1838

Senaste frågorna

Se Alla