user-image
Okänd
Tjej ,19 år

Hej! Har fråga angående analsex. Har haft detta några gånger nu under en period av 3 år, med pojkvännen. Kanske runt 10 gånger och försökt ytterligare några gånger. Jag har inte märkt av några skador av detta, möjligtvis enbart att jag kanske känner mig LITE mer ”öppen” i analen. Detta är dock inte något som påverkar mig. Jag undrar om analsexet jag haft nån gång i framtiden skulle kunna vara orsak till skador i analen? Det har gjort ont vissa gånger men då har vi slutat. Men i och med att jag kanske är lite mer ”öppen” blir jag väldigt orolig och har dagligen ångest över detta. Tacksam för svar!


SVAR

Hej,

Så länge ni är försiktiga när ni har analsex och du lyssnar på din kropp, lär du inte få några skador. Att ni slutat när det gjort ont är därför väldigt bra. 

När man ska ha analsex är det viktigt att använda glidmedel och kondom, det är dessutom viktigt att ta tid på sig och vara avslappnad för att kroppen ska kunna anpassa sig. För att läsa på lite mer om analsex, ifall ni är osäkra på om ni går tillväga på rätt sätt kan ni kika in här: http://www.rfsu.se/sv/Om-RFSU/Press/Pressmeddelanden/Arkiv/2000/Praktika-for-analsex/.

Muskeln i analen som öppnar upp sig när ni har sex gör det endast tillfälligt och är inget som består, om nu inte någon skada sker genom ofrivilligt analsex eller om det förs in något för stort föremål för snabbt. Därför ska du inte vara orolig över att bli mer öppen i analen om du har analsex, så länge ni båda är försiktiga och känner efter hur din kropp reagerar.

Mvh Ingrid.


Visningar : 2284

Senaste frågorna

Se Alla