user-image
Okänd
Tjej ,14 år

Hej Ibland när jag onanerar så blir jag lite sugen på att göra det i 2an, typ halva fingret in där. Problemet är att jag tycker att det är ganska äckligt men asso det är skönt när man gör det och sen känner jag mig smutsig och ibland kan fingrarna lukta ganska mycket efter hur mycket jag än tvättar och får typ ångest och händer att jag skärt mig och sånt.. Kan känna mig smutsig om jag bara gör det det där fram…


SVAR

Hej,

Tyvärr är du inte ensam om att känna dig smutsig när du uttrycker din sexualitet, utan det finns de som upplever samma sak troligtvis på grund av att samhället delvis sätter någon form av skamstämpel på det sexuellt kopplade. Även fast sex är ett lika grundläggande behov som mat eller sömn, talar man om sex på ett helt annat sätt och det sammankopplas ibland med t ex skuld och äckel. Sex anses ofta vara något pinsamt som det är mycket hysch-hysch kring, vilket förhoppningsvis kommer förändras framöver genom att vi pratar mer öppet och accepterat om det. 

När man är i puberteten förändras kroppen och det dyker upp tankar och känslor som man inte känner igen. Av den anledningen kan det vara svårt att veta hur man ska hantera detta, vilket tyvärr ofta kan resultera i att man känner sig äcklig efter att man uttryckt dessa känslor som upplevs så främmande och nästan skrämmande för en. Därför är det otroligt viktigt att vi vuxna pratar om puberteten och att dessa känslor är helt naturliga, så att unga människor slipper känna skam över sitt eget beteende. 

Att onanera genom att stoppa in fingrar i både analen och slidan är något många människor njuter av. Sex med sig själv handlar om att upptäcka sin kropp och dess erogena zoner för att veta vad just du blir extra upphetsad av. Vad än du kommer fram till att du gillar, så är du varken smutsig eller äcklig. Det enda som är viktigt att tänka på vid sex överhuvudtaget är att inte göra något mot varken din eller någon annans vilja och att inte skada någon mentalt eller kroppsligt. Lyssna till din kropp och dess signaler; en bra känsla (JA-känsla) betyder att det känns skönt och du kan fortsätta, medans en dålig känsla (NEJ-känsla) innebär att det känns fel och du bör sluta. 

Om du tycker det är svårt att få bort lukten på fingrarna, kan du sätta på en kondom runt fingrarna. Då skyddar du fingrarna mot de bakterier som finns i analen, så att du t ex inte får in dom i slidan. Eftersom det är glidmedel på de flesta kondomer, kan det dessutom upplevas bekvämare att föra in fingrarna med en kondom på.

Jag hoppas att du kommer sluta känna dig smutsig och istället kunna njuta fullt ut av att ha sex med dig själv framöver. Du ska veta att du har precis som alla andra människor rätt till att uttrycka dig sexuellt.

Mvh Ingrid.


Visningar : 3088

Senaste frågorna

Se Alla